Nån grötlunk blev det inte !

Jaa, idag var jag och mina kompisar på ett besök på Medevi Brunn, 15 km norr Motala ! Årligt sådant ! Efter att ha ätit middag i närheten av Motala ! Och vi anlände till Medevi Brunn lagom till brunnsmusiken ! Kl 15 som vanligt ! 
 Här har vi kompisen Torsten ståendes vid fina blommor ! Och detta foto togs när vi är på väg mot den välkända Schweizerian ! Man får ju känning av gamla anor när man kommer till Medevi Brunn  ! Sveriges äldsta brunnsort som grundades på 1600- talet tror jag det var, av läkaren Urban Hjärne !
Ideer ang. brunnsorter i Sverige kom utomlands ifrån ! Därför kallas denna byggnad antagligen för Schweizerian ! Här serveras kaffe o tilltugg ! Som man kan ta med sig  ut ! Tex, när man skall lyssna på musiken ! Alltså på nått vis kan man känna andan av punch o cigarrer, väna damer i stora hattar o långa frasande klänningar ! Personalen har jag ochså sett varit klädda i tidsenliga kläder alla anno dazumal !
 
    O vi satt ochså ute o lyssnade på brunnsmusikens gamla toner ibland i marschtakt ! Och blåsinstrumenten som spelas på har även dom gamla anor ! Och här går ochså den berömda grötlunken förbi  med början kl. 19 ! Men så länge var vi inte här ! O vi är samma gäng som varit ute i sommar " på olika äventyr " ! 
             Försöker rannsaka mitt minne. Kanske har jag varit här med föräldrar o syskon ! Jag tror att jag och min familj har varit här när sönerna var små ?! Och jag har varit här med andra kompisar och med pensionärsföreningen i Askersund !
 
 Den här byggnaden, nära Schweizeriet som synes kallas högbrunn..en ! Här kan man  gå och dricka vatten från källan som ansågs nyttig, surbrunn, kolsyrehaltigt vatten ! Liknande dom som fanns utomlands ! 
  Vi kan väl avsluta besöket på Medevi Brunn med ett foto på gatorna i brunnsområdet ! Och känner man inte till Medevi Brunn eller vill lära sig mer om denna kända brunnsort i Sverige , så är det bara o googla : Och ett besök på detta anrika ställe rekommenderas ! 
Trackback
RSS 2.0