Snacka går ju !

Usa:s president Obama har ju kommit med sin miljöplan ! Kolkraft skall ersättas med vindkraft o solenergie !
             Nu är det ju så att de fossila bränslena är en 85 % givare av enegie i världen ! Kolkraft är den största el-givaren av alla ! Den största i Kina, Tyskland, Polen, Sydafrika, Danmark m.fl. länder ! Oljekraftverk finns ju ochså !
          Kärnkraften nämndes inte av Obama när jag såg på SVT-text o dn.se i går ! USA har kärnkraftverk och för 2 år sen nått, läste jag att Obama ville ha 3 nya kärnkraftverk.
                Hur människor och politiker än resonerar så har kolkraften betytt mycket för Världens utveckling o välstånd ! Och när den infördes så kände ingen till nackdelarna med den ! 
                 2 länder som stöder sig på olika energigivare av el är Tyskland o Frankrike ! Tyskland på kolkraft o Frankrike på kärnkraft ! Jaa, vi vet ju att Tyskland skall avveckla kärnkraften ! O i Frankrike har presidenten uttalat sig kritiskt om kärnkraften !
                  Jaa, vad säger en lekman som en annan ! Jag skall följa Tyskland o Frankrike så gott jag kan ! Vilket land av dom som släpper ut mest koldioxid går ju att förstå !
          Och då undrar man ! Vad skall Tyskland ersätta kolkraften med när kärnkraften skall avvecklas ! Enbart vindkraft o soleregi ! Och omtanken om miljön är ett spel för miljarder där politiker,vetenskapsmän o lobbyister för olika energislag är inblandade !  
                      Världen består ju av mer än 7 miljarder människor ! Och i en del fattiga länder går utvecklingen framåt som i Afrika ! Och utträkningen via datoriserade mallar när det gäller värmeökningen på jorden kommer ständigt, ibland med olika budakap ! Nu har man höjt eländesförklaringen av Jorden till 2100 i stället för 2060 var det väl ! Allting basseras  på prognoser ! Ingen har facit ens för morgondagen ! 
                            Och ifrågasätter man detta " spel för galleriet " så räknas man som " förrädare, oempatisk o ohumanistisk " ! Men alla forskare är inte överens ! Men det har gått prestige i frågan ! Där olika intressen, energislag " slåss mot varandra " ! Ang. vinster eller förluster ! Genomskådbart !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0