Tillåt mig att le !

Har ju pratat om att är det 83 % chans till åska i Askersund ! Nu har den vädersajten som siat om detta sänkt den till 26 % ! Visst kan det säkert komma en o annan knall, blixt  men att ha %-sats på det ? Men skam den som ger sig ! I morgon är risken för åska över Askersund satt till 71 % ! Kanske via nån statistiskt säkerställd klimatmodell ! Sådana modeller räknar ju även ut hur klimatet skall bli 2100 ! Och att påpeka att det finns facit på att  temperaturehöjningen planat ut de sista 15 åren enligt källor så är det väl ungefär som " att svära i kyrkan " ! Allting som inte finns facit på verkar ju en del känna till mycket bättre !
          Det har gått prestige i klimatfrågan ! Är det andra som är insatta i frågan som påpekar och tar fram andra motsägande teorier så anses dom som " förrädare " ! Trots att knappt någon nu levande varelse med säkerhet kan uttala sig hur det blev år 2100 med den uträknade 4 % höjningen av värmen på jorden !
           Så Klart skall man ha sista ordet ! En rubrik på inlägg på vädersajten lyder " Kallt just nu och varmt klimat " ! Så fick man ju med det ochså om folk börjar undra över det kyliga vädret !
            Tittade på en utmärkt åsksajt ! Just nu visar den ett blixtnedslag vid Hjälmaren, för en halv timme sen ! I hela Sverige ? Skall nu noggrant titta efter ! Jodå det stämde ! Men vet ochså att värmeåskväder kan uppstå rätt hastigt. Eller frontåska, kallt o varmt möts ! Men att sia om det i %-sats lokalt,överlåter jag till andra ! Som tjänar pengar på det !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0