Vilka rysare !

Jaa, verkligen ! Matcherna i går kväll !  Costa Rica o Nederländerna till kvartsfinalerna ! Liksom Brasilien o Colombia dan innan ! Och 2 av matcherna avgjordes på straffar ! 
              I kväll blir det ju ochså spännande ! Kommer det att bli Tyskland o Frankrike som möts i kvartsfinal, om några dar,verkar troligt ! Synd på ett vis att dom möts redan ! Tycker jag !
                  Jag njuter av att se på fotbollen och andra sporter, såsom ishockey, skidor o friidrott bl.a. ! Och Vm i Brasilien är fyllda med glada människor som stöttar sina lag ! På läktarna o vid storbildsschärmarna ! Och jag upplevde ochså den här glädjen i Sotji-OS !O en annan har chans att njuta av spänningen o gläden franför tv:n ! Att pekafingra mot Brasilien som land får andra syssla med ! Att pekfingra mot andra länder är vi bra på i Sverige, särskillt " kultureliten " !
              Idrott o musik förenar länder ! Brasilien har nästan 200 miljoner innevånare ! Och naturligtvis finns det orättvisor o ojämlikhet i det landet ochså ! Efter deras omständigheter ! Peka på ett land där det inte finns ojämlikhet o orättvisor, efter omständigheterna ! I det fallet gäller det att titta på mänsklighetens historia ! 7 miljarder människor finns det i Världen ! Av dom 9,5 miljoner svenskar ! Här gäller det att ha perspektiv på tillvaron o se på det som bättrat sig i Världen ! Och vara en realistisk humanist ! Som inte tar  "poäng på sin piedestal " !
          Och det finns glädjedödare ! Folk som ständigt " njuter av att framhålla det negativa över grannen o andra " ! På sin piedestal !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0