Har aldrig varit med om dess like !

Alldrig ! Vi vet alla att det har varit en stor nedgång i världens ekonomi sen 2008 ! Hoppas det rätar upp sig.! 
        Just nu sponsras oppositionen i Sverige av " mediasamhället " ! Och då går allt ut på att ständigt påpeka de tillkortakommanden som går snett i minoritet ! Det är bara att titta på glädjen över att redovisa detta i " svarta rubriker " Att påpeka sånt som i majoritet fungerar " göre sig icke " ! Då går man emot " kultureliten o andra " som tar poäng på att ständigt " utmåla det utopiska samhället "  ! Där " alla har det lika bra, blir lika sjuka, tjänar lika mycket, ingen arbetslöshet kommer att finnas , ej heller några rika o fattiga " mm.mm.typ !
            Jaa, inte ens när, om, det går upp i Sverige o Världen så kan man inte lova " folk guld o gröna skogar " ! Därför kommer jag att " skärskåda alla politiska löften innan valet " och hoppas sedan få se hur gick det egentligen ! Fick alla  "en Pv 444 " ?
              Det värsta är " stenkastningen i glashuset " från vissa håll ! Tar man reda på fakta i nuet o åren på 90-talet, jaa, från slutet av 80-talet så kan man genomskåda " skvalpet i den svenska ankdammen " både via siffror o retorik " Och lobbyisterna tar noga reda på vad som gick hem i t.ex. valet 2006, hos folk ! Eller misstagen man gjorde 2010 ! Ofta härmar en del partier varann för att " ta politiska poäng " För skillnaden är inte så stor mellan partierna längre förutom de obligatoriska slagorden sen anno dazumal ! Vad beror detta på ! Världen utanför och att vi  fortfarande är mycket beroende av export och annat i världen ! Eftersom avstånden ständigt minskar , inte bara symboliskt sett ! Nu är vi mer beroende av Kina t.ex. !
                 Den största faran för världen är extremism, nationalism, fanatism ! Främlingshat som består från gamla tider ! Och " utopiska löften " som lurar folket ! Som efter ett tag visar sig gå i stå ! Vi kan ta flera exempel på löften som inte hållt bland annat efter revolutioner, vare sig dom är på nätet eller  inte ! Vare sig dom kallat sig för t.ex.Nationalsocialister eller kommunister ! Och Sverige är inte " jordens medelpunkt " vilka som än vinner makten ! Och när en gammal ledare uttrycker en ny ledares tillsättning i ett parti med följande ord " Detta var bra för Sverige Europa o Världen ! Då undrar man vilken självbild det partiet har ?
                 Jag påminner ju ständigt om att Jorden består av  7 miljarder människor som " inte går att få in i samma fålla " ! Detta gäller även om utopiska löften gives i " stormakten Sverige " ! Lika värde ? Jag tycker grannen är lika mycket värd vare sig han har det bättre eller sämre än jag har ! Jag vet att jag inte kommer att få det bättre än en del av mina grannar, ej heller sämre ! O det har inte bara med pengar o göra.! Hur får man ett rättvist samhälle när Jorden består av 7 miljarder människor ! Rättvisa ? Ett progressivt skattesystem är väl om något rättvist ! Och de  "rikas skatteutag är ochså en förutsättning för att välfärdssamhället skall existera " Om jag är rik, långt, långt ifrån ! Men sunt förnuft har jag ! Men rik är jag på bl.a annat barnbarn !
                            Det här blev en lång utredning men det bjuder jag på ! Det är mycket som är ganska genomskådbart, oavsett typ av regering ! Som inte kommer att ge mig sämre eller bättre ekonomiska villkor oavsett valutgång ! Och naturen i Sverige kommer att vara lika dan ! O förutsättningarna inte ändas i det stora hela !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0