Jag får väl skriva om det då !

Allt försvann ! Men vi gör ett nytt försök ! Det är ju måndag idag ! Då brukar jag rapportera om världens väder ! Om det som " folk snackar mest om " det i framtiden , tänker jag inte rapportera om ! Varför då ? Jag vet inte hur det blir, det vet inte nån annan heller !!! Men idag vet jag hur det är och hur det varit ! Med många olika istider, t.ex. !
           Askersund o övriga platser söderut i Europa har ungefär samma temperaturer. nästan enda ner mot Turkiet ! Åtminstone i morse !
             Och eftersom jag vill ha balans i tillvaron så rapporterar jag varje vecka från jordens kalla platser, mina utvalda ! Om vi börjar med Arktis i morse, , som ochså går mot varmare väder, så hade Grise Fiord - 37 C, Thule -28  och Verkhoyansk -44 ! Och vet ni inte var dessa platser i Arktis ligger så får ni själva ta reda på det !
              Och i Australien blir det ju nu kallare. Liksom i Antarktis !  I Antarktis hade Vostok Stn. på östra sidan -56 C !  Och Mc Murdo Stn på ,jaa, sydvästra sidan har nu fått -20 C !
              Jaa, apropå klimat o väder fordom som vi har facit på ! Fotot taget i ett av staden Askersund skogsområden ! Nuet ja ! Men för 10000 år sen präglades området av nånting omvälvande , inlandsisens härjingar ! Det är jag betydligt mer intresserad o läsa om än hur vädret skall bli om 100 år via datoriserade mallar !
         Och staden Askersund vilar på detta uppkomna landskap !
 
 
 
 
 
               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0