Så enkelt är det !

Idag blir det motion, sola några minuter , skriva , titta på V-75 systemet, o sen gå bort ! Gå bort ? Blivit bortbjuden så klart ! I ett ständigt oroat svenskt samhälle så får man kanske förklara sig !?
O inte blir oroandet bättre av medias o enskildas ständiga sökande efter sånt som i minoritet inte funkar ! Utan att nämna något av det som i majoritet funkar i vårt egna fädernesland ! Och detta letande med frenesi kommer att ökas till valet ! Det finns nått som heter lobbyism ! I dessa " tankesmedjors vapenarsenal ingår "nämn inte sådant som är positivt innan valet " !
Om man skärskådar olika mediers rubriker ang. positivitet eller negativitet så är det ganska lätt att genomskåda ! Men för att genomskåda detta behöver man vara påläst " och avslöja stenkastningen i glashuset " särskilt innan val närmar sig ! Och naturligtvis tror jag som liberal att nervositeten att förlora ett tredje val i rad kan resultera i sådana här " lättköpta rubriker " som för ett tag sen då en partiledare sades " Ta från de fattiga barnen o ge till de rika " ! Jag är för rättvisa ! Titta bl.a. på 1997 i detta sammanhang ! Desperation kan ochså leda till " att man skriver ner det egna fosterlandet för att kunna ta politiska egna poäng " !
Ingen regering gör enbart bra saker som passar alla ! Och ingen regering, ens i Sverige, kommer nånsin att kunna skapa ett fullständigt rättvist samhälle eller Värld : Oavsett "några hundralappar hit o dit " i en Värld som vi är beroende av , vare sig vi ligger på första eller tredje plats för att ha högst progressiva skatter i Världen !
Och som jag har sagt innan ! Det går inte att få in 9,5 miljoner människor i Sverige i samma fålla ! Det går inte att få in 7 miljarder människor i samma fålla i Världen ! Jag är nöjd med mitt liv och det kommer inte att ändra sig i september ! Jag tycker jag bor i ett vackert land ! Men " att beskriva det som uslare än någonsin för att ta politiska poäng och lova " guld o gröna skogar " det går inte jag på, oavsett vilken regering eller opposition !
Jaa, som sagt " desperationens val " närmar sig och jag tror inte att dom som har makten är dom som är mest desperata. 2 år efter det dom fick makten gick det bakåt i Världens ekonomiska sfär , av två olika anledningar ! Och detta ser man har slagit mot regeringar av olika slag ! Om nu inte någon har förstått det ! Och det har drabbat både " fattiga o rika " mera i många andra länder än i Sverige ! Vem som än får makten i september så är det nog inte bara att knäppa med händerna o utropa,  "Halleluhja " sig som segrare " ! Om man ser det i det stora hela  "så kan det vara den som får ta semester " o  "slicka såren " ! Och detta beror helt  o hållet på vad som händer i Världen, oavsett !
                            Och solen strålar ute, det räcker bra för mig ! Antagligen kommer DEN att lysa oavsett vilka som får makten i september !! Det kanske är det viktigaste !?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0