Så kan man ju uttrycka det !

Att världen alltid på samma gång har varit o är, är en varm och kall plats  "bildligt o bokstavligt " talat. Tänks det på  innan motionen efter en bra helg ! Jaa, jag vet... men det måste ju få skrivas om man själv har ett bra liv ! O inte " tycka det är orättvist " ! Nu pratar jag inte om pengar !
             Hur som hellst så har jag tittat på Världens temperaturer i dag ! Och  hittade följande platsers temperaturer ! Verkhoyansk Sibirien/ Arktis - 50 C . Vostok Antarktis -50 C . Sydney Australien + 22 C o RIo + 23 C ! Och när det gäller Australien och dess " fordom nammanbundna kontinent Antarktis " så blir det ju där kallare när vi får varmare. Och varmare får ochså Arktis/ Sibirien ! Kan ochså nämna att New York fortfarande har vinter- 8 C !  Kalluftsområdens olika riktning på utbrott ! Söderut ! Nord/ nordost ifrån !
                   Om man ser till nuet och det som varit i Världen så inser man att det alltid i denna värld varit " kallt eller varmt, mänskligt eller omänskligt " ! Och det finns säkert " ryssar och andra i världen som lider av Svenskskräck " om man ser till historien i Europa, ! Den går inte bara o blunda för ! Vi har ju vikingarna som bl.a  "besökte" dagens område som har det besvärligt, Vi har Gustav den andre Adolf som " skrämde slag på södra Tysklands innevånare " Vi har Karl den tolfte som härjade i Europa ! Jag tror nog inte Baltstaterna enbart har " ljusa minnen " av oss svenskar ! Och det är inte länge sen den s.k. unionen mellan Norge o Sverige upplöstes ! Detta ägde rum på 1900-talet ! Det var då det säger nån ! Detta har hänt o civilbefolkningen fick lida då ochså ! Och vad  är en lång tidsålder ? Piedestaler finns det gott om !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0