Vad skall vi oroa oss för idag då?

" Är det inte det egna landets uselhet så är det väl det andras " ! Det värsta jag vet är när man drar alla  över en kam i ett land på grund av gamla fördomar ! Även i Sverige när man hela tiden " gör de rika till bovar o fattiga till änglar " ! Ständigt samma retorik sen anno da zumal ! I Sverige består den största gruppen av mellaninkomsttagare ! Och det här med proggresiva skatter o annat vet inte alla vad det är ! Att tänka på att de rikas skatt även används till välfärden, nej, nej, glöm det ! 
            Oroa sig ! Jag läste här om dan att många svenskar, ochså jämfört med andra länder, hade svårt att sova på nätterna, fick inte sömn nog ! Är det så uselt i vårt land ?  Om nu inte lågkonjunkturen upphör , hur blir det då i september med allt valfläsk från olika håll !? Och med svenskarnas sömn ?
                  Men oroandet tror jag ochså beror på annat ! För höga förväntningar på politiker ?  Som kommer med ständiga löften om rättvisa o likställdhet ! Även trygghetsberoendet är stort ! Jaa, ingen kan ha garantier mot att dö inte ens i Sverige ! Finns ingen försäkring mot ! Och nått som slår mig är att samma retorik ang. arbetslösheten o en del annat återkommer även nu inför valet 2014 ! Lika mycket som inför valet 2006 ! Lobbyisterna har väl räknat ut att det ger politiska poäng !
                    Jag kommer inte att ora mig för Sveriges " väl och ve " oavsett vilken regering som vinner valet ! Och högt ställda förväntningar kan ochså gå i stå , oavsett utgång ! I ett land som har 9,5 miljoner innevånare av 7 miljarder i världen ! Det verkar en del svenskar glömma ! Även en del politiker !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0