Visst är jag intresserad av det !

         Mina rötter ! O andras ! Men givetvis försöker jag forska i min farmors, farfars, mormors o morfars ! Proband har jag på alla fyras förfäder ! Jaa, en del säger kanske ,det är väl inget vi lever ju i nuet ! Jaha, och vilken är anledningen till att vi har förmånen att leva i nuet ? Och om jag ser till intressen så är rötterna en del av dom !
                  Det är ett tag sen jag skrev om mina rötter ! Och min personlighet har dom ju till del medverkat i !
 Så nu tjatar jag om det igen för nytillkomna !
            Jag börjar med min farmor, Elin född Andersdotter ! Jordbrukarrötter, född i Herminge Gällersta socken : Gården hon föddes på nämnd i proband,i slutet från 1600-talet !
                  Farfar , född i Karlstad, hans farfar indelt soldat med namnet Sven Nilsson-EK född i Kil, hemmansägare o skräddare, tjänade i Värmlands fältjägare under soldatnamnet EK, en del av barnen lade till blom, Ekblom !
              Då kommer vi till min morfar, Lennart Lander o hans släkt, där namnet Tölö går som en röd tråd ! Tölö ligger vid västkusten en bit söder om Göteborg. Släkten  var enl. min mor mycket bestående av koffertister, sjömän, styrmän o kaptener ! Vem tänker då inte på Ostindiska Kompaniet ! 
                O mormors släkt då ? Anlände kring 1885 till Ystadområdet som Preussiska medborgare. Min mormor Maria f. Geuken föddes i Burlöv 1893 : Släkten har ochså Nederländska anor ! Mormors farfar flyttade till Preussen, Och gifte sig med min mormors farmor I Elbesfeldt,  Wuppertal ! Och hon föddes i Köln ! Och då kan jag räkna ut att hennes föräldrar några år lydde under Napoleons välde  !
           Och vad jag vet om den Nederländska släkten Geuken är att den kan spåras till 1500-talet  ! Men jag har inga namn o ursprung innan 1800 på min mormors mors kvinnliga släkt,hennes mors o farmors ! Ej heller på släkten Geuken !  Det irriterar mig mycket, delvis beroende på min mors utseende ! O Mormors !
                Och inte lär väl jag få vara med i programmet Vem tror du att du är, o utforska detta !
 Och vi får väl ta med ett foto från dagens motionsrunda ! Taget från strandpromenaden i Askersund ! Och glöm inte att Kineserna har ett talesätt som lyder " att dom går baklänges in i famtiden " , vill säga att dom använder sig av sina rötter i nuet o för framtiden ! Det gör jag ochså ! För jag har dåtidens gener med mig , från " årtusenden " o mer !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0