Folk får ju rösta på vilket dom vill !

Men ibland får jag den uppfattningen att man får socialismen till att vara den enda sanna humanismen ! Det mest humanistiska jag vet inom politiken det är om man kan berömma varann för något som gjorts bra ! Nu är det ju så att det ständiga ältandet mellan de två största partierna moderaterna o socialdemokraterna snarare förlamar ett land ! O  att retoriken är densamma som " på elaka högerns dagar " !  År 2014 ! Det är möjligt att man fortfarande kan ta politiska poäng på detta ! Att sen slå sig för bröstet o visa hur duktig man var när det bara gick uppåt i Världen efter kriget, Och under de gyllene åren innan slutet på 1980-talet ungefär  ! 
           En fördel är ju när 4 partier kan regera ihop ! För demokratin ! Och att ett enda stort parti kan regera ett land med viss hjälp från parti  riksdagen som förr i tiden ! Det tycker inte jag är bra för demokratin ! Och hur ser ett sånt parti på sig självt ! Det kan nog smyga sig in lite " storhetsvansinne " i självbilden ? Och när detta parti tappade makten 2006 så beskrev partisekreteraren det som att " det kändes nästan som en statskupp ", hörde det själv i radion !
              Det är ju 3 partier eller 2 som kan bilda regering om oppositionen vinner valet 2014 ! Men titta på dessa partiers olikheter ! Dom är mycket större än dom som bildar nuvarande regering ! Ta bara det här med hur mycket skattehöjningarna får kosta ! O nu för tiden är det ju inte enbart en kamp mellan " fattiga o rika " ! Medelklassen är ju störst !
                   Det intressantaste skall för min del bli att se om alla vallöften hålles ! Om det blir regeringskifte ! Och om lågkonjunkturen fotsätter i Världen ! Och vad det har för betydelse för Sveriges export ! Skall Kina bli räddningen ?
          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0