Inre tjänst var det !

Idag är det kyligt ute ! Har väl kommit ner en del kalluft ! O då har man tagit inre tjänst, småpysslar o läser på om saker o ting ! Det är ju snart riksdagsval ! I september ! Tden går fort ! Idag skall vi prata om pensionerna !
            Ibland undrar man över hur mycket folk vet egentligen om pensionerna ! Där nu Socialdemokraterna skall sänka skatten med 50 kr i månaden om dom får makten ! 
           Den nya pensionsöverenskommelsen kom till 1994 efter en uppgörelse mellan Socialdemokraterna o de borgerliga partierna ! Och bl.a. kom något som kallas bromsen till ! Bra tider höjda pensioner, sämre tider sänkta pensioner ! Tyvärr blev det ju sämre tider 2008 ! Vilket har gjort att skattesänkningarna som gjorts inte märkts vid tillfällen när bromsen slagit till !  Innan 2012 gjordes den 4 skattesänkningen på 50 kr i månaden. 1 januari i år genomfördes en på 100 kr i månaden ! 
            Rättvisa ? Under 90-talet  när socialdemokraterna regera sänktes skatten för de mest förmögna med 20 miljarder ! Varför ? Kanske av rädsla för att de rikaste skulle flytta utomlands ? Prata om att " kasta sten i glashus " !  Jag kan inte upptäcka en enda skattesänkning från den socialdemokratiska regeringen av pensionerna på senare år, innan år 2006 ! Och det är faktiskt så att i reda kronor har beskattningen av landets pensionärer sänkts flera ggr ! Det vet jag själv som pensionär ! Och sådant tar jag reda på !
                      Det är väldigt tråkigt när man kan ta politiska poäng på rena okunskapen ! Och ibland verkar det som oppositionen i Sverige "  inte har en aning om " att det varit en mycket stor ekonomisk kris i världen sen 2008 !! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0