Jag är väldigt tacksam över det !

Att man tycker livet är härligt o är nöjd med det ! Och att man kan tillgodgöra sig som jag tycker vacker musik vare sig den går i dur eller moll ! När jag skriver detta hör jag på den grekiske sångaren Giorgos Papadopoulos !
              Och besöket i Olshammar med ätandet av höstbuffé var lyckat ! Och visst togs det foton från besöket ! 
      Det här är Olshammars-gården där buffé åts ! God mat var det med tårta till efterrätt ! Och i detta hus växte som sagt Verner von Heidenstam  upp ! Då såg ju inte huset ut som nu ! Men ett rum finns bevarat där han höll till ! Med liknande möblering ! Efter folks minne ? Eller foton ?
 O bara ett stenkast från Olshammargården ligger Birgittakyrkan ! Välbesökt turistmål t.ex. Heliga Birgitta byggde ett kapell på den plats där kyrkan som uppfördes 1620, ligger idag ! Byggdes av ett barnbarn till Eric den XIV ! Mer går o läsa på nätet ! Jaa, Heliga Birgitta ja !! Vi blev guidade i kyrkan ! Mycket intressant !
   Och en del är bevarat från gamla tider bl.a golvet av kvadratiska  tegelstenar från 1600, eller var det tidigare ?  Mer går o läsa på nätet som sagt ! Jaa, visst tänkte tänkte jag på min mormor o andra längs vägen Från Rötter till Barnbarn  !
 Och här ligger Birgittastenen ! Inte långt, ca 20 m från kyrkan söderöver !  Birgitta var så kort att hon använde denna sten för att komma upp på hästen som hon red på för att inspektera ägorna bl.a. ! Som jag tror ! Och Birgittas make Ulf Gudmarsson ägde Olshammar på 1320-talet ! Sånt här tycker jag är intressant att fantisera om i denna verklighet från våra förfäders tid ! Med ochså med dess skrönor ! Som lite motvikt till dagens massmediasamhälle t.ex. !
              Vädret ja, åkte ju mest bil o satt mest inne ! Men vi bl.a. underrtecknad, Torsten, Viviann o Ingalill la märke till en väldigt kall vind när vi gick ut till bilen bla. ! Och Ingalill är en berundransvärd kompis, inte långt från de 90 !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0