Om jag även är intresserad av mina gener o rötter ?

Vad hade man varit utan dom ? Nothing ! Och ingen kan väl förneka att jag kommer dom närmare för varje dag som går ! Igår titta jag i ett gammalt album från 1925 med foton från Schweiz! Som min mormor o mamma besökte ! En syster till mormor, Elisabeth, Bettan, hade flyttat till Scweiz o gift sig med en man som hette Brunner i efternamn  Och det visar foton från bla. Grindenwald !
 Och här har vi ett foto från dagens Grindelwald ! Oj vad vackert ! Fot Wikipedia/ Google !
  O det här fotot är från Grindenwald 1925 ! Som då nån släkting tagit ! Och då har ju sällskapet besökt detta område i alperna ! Jungfrau regionen ! Med en del kända skidorter !
 Och här har vi de äldre av sällskapet ! Om barnen var med här vet ej ! Mormor står längst fram ! Inte svårt för mig att se !
 Och det här kortet är från detta album ochså ! Från ..Jaa, bodde familjen Brunner i Bern ? Har glömt ! Ja, och här är min kära mor 10 år gammal ! Och kusinen heter Frans ! Och när jag ser detta foto så inte konstigt att jag är nyfiken på mina rötter o gener innan då 1800-talet !
 Har haft det med förr ! Detta fotot är taget i Berlin när mormor var på besök där i 15-årsåldern ungefär har jag räknat ut ! Jaa, 1909 omkring ! Som sagt är det så självklart att jag begåvats med hennes gener o rötter ? Men tack för det kära mormor ! O morfar, farfar o farmor ! Utan er hade jag varit nothing ! Vad är självklart till 100 % här i livet ? Det kan man ju fundera på ! Och hur skall det gå att undvika ? Men tiden innan dess kan man ju ta vara på efter egen förmåga o omständigheter ! Och Världen är inte sämre idag än innan ! Det är bara det att massmedia t.ex. kan slå " ner på allt " ! Med helt andra förutsättningar än på medeltiden t.ex. ! Jaa., i dag börjar serien Historieätarna igen ! Och den maten som ätes har våra gener o rötter stoppat i sig ! Efter förmåga o omständigheter !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0