Samma väder som varit i flera dar !

Kryper in genom kläderna ! Fuktigt o rått ! Men vad gör det när boule spelas inomhus , som idag då ! O det  tar inte så lång tid o cykla ner till kåken där vi spelar ! Som ligger i närheten av utomhusbanan vid strandpromenaden ! Jaa,som vanligt hade vi trevligt och mellan spelen drack vi kaffe och diskuterade ett ämne som vi är intresserade av som pensionärer ! Men idag var min dagsform usel ! Men vadå ! Det jämnar ut sig !
            Det är ju inte roligt att läsa om hur det går till i Jerusalem just nu ! Staden jag varit i ! Och hyllandet från motsidan över brotten ! Yxmord i Synagoga t.ex. !
          Alltså det är ganska märkligt ! En del politiker i Sverige t.ex. verkar nonchalera att stater o extrema rörelser har på agendan att utrota Israel o Judar ! Sen långa tider ! Och denna vetskap har naturligtvis Israels befolkning ! Vilken press att leva under ! Har själv läst t.ex.Hamas agenda som  om i förskräckliga ordalag talar om att utrota Israel o Judar ! Härom dagen uttalade sig ochså nån mulla i Iran i liknande ordalag , såg jag !
              Som sagt ! Israel är ett litet land i mellersta östern ! 30 mil långt o 15 mil brett ! 8 miljoner innevånare nånting ! Och omgivet av muslimska stater ! Tror det sammanlagt måste bli uppåt 50-80 miljoner innevånare ! ? Och det är bara Egypten o Jordanien som erkänt Israel av dessa stater !
                O tydligen är det så att raketer är all right att skjutas mot Israel ! Slår Israel tillbaks så får dom alltid skulden ! Och dessa raketer var skjuts dom ifrån ! Naturligtvis från byggnader o i närheten av bostäder ! Det har vi ju bildbevis på ! Och tunnlarna som byggdes mot Israel ! Och vem, vilka , förser Hamas styrkor med vapen, raketer ! Hur får dom dom ?
      Nu är ju inte alla muslimer som Hamas o Isis t.ex. Vi skall inte dra alla över en kam ! Och jag återkommer igen till muslimernas största problem ! Fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimer ! 
 
      Det här är ett foto jag tagit under mitt besök i Israel ! Är inte riktigt säker om jag tagit det från Masadaklippan eller från färd med buss från Jeriko till Jerusalem ! Eller kanske nån annanstans i från i landet ! Men det tror jag ej ! Som den person jag är skulle jag mycket väl kunna bo i Israel ! Det har inte bara med religion att göra ! På baksidan av min bok Jerusalem biografin av Simon Sebag Montefiore står det : Historien om Jerusalem är historien om Världen !       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0