Jaa, tragik ingår ochså i människors liv !

 
      Idag gav jag mig ut på en cykelfärd mot ett mål som  besökts flera gånger ! Detta foto  är taget från en cykelväg i anslutning till landsväg ! Mot Askersund nånstans  i fjärran ! O cykelfärden går öster ut från Askersund !
                Sen efter ett tag svängde jag till höger in på denna mindre grusväg , söderut !
 Och efter ett tag svängde jag till höger in på en ännu mindre väg som ledde till denna stig ! Ställde cykeln ! Och begav mig iväg till målet ! Nån km bort !?
    Och här har det kommits fram till målet ! En underbar plats med tragiskt eftermäle ! Livet i ett nötskal tragik o härlighet ! Oavsett i  stort eller smått ! Första  gången jag kom hit blev jag riktigt rörd när jag förstod vems monument det var ! Tänkte dock på vägvisarna flygmomument ! O undrade !
 Nu vet jag ju vem det gäller sen länge ! Elsa Andersson Sveriges första kvinnliga aviatris o fallskärmshoppare !
 Jag vet hur jag tänkte första gången när jag satt här vid monumentet ! Stackars lilla Elsa ! När du upptäckte att fallskärmen inte vecklade ut sig när du gjorde din uppvisningshoppning för Askersundare o andra ! Efter att lyckats flera gånger innan både i Sverige o utomlands ! Ni ser själva 1922 22/1 hände det ! Livet är förgängligt på alla vis ! Även av tillfälligheter o snabbt ! Kan drabba alla ! Jag vet att jag skrev om detta på en nu nedlagd sajt i Sverige ! Efter att ha varit här för första gången, 2007 tror jag ?!
  Jaa, den här utsikten finns inte långt från minnesmonumentet !  Och här nedanför nånstans på isarna, januari månad, eller vid strandkanten hände olyckan ! Men platsen för monumentet är ju vacker ! Carpe o Crea diem ! Det  gjorde ju Elsa innan olyckan ! Som stolt föregångare ! Hoppas hennes själ uppskattar platsen !
 Och på vägen mot cykeln o hemfärden vek jag av o tog detta vackra foto , till din ära Elsa !
           Monumentet finns alltså på Edö i Askersunds kommun ! Tar till höger när man cyklar mot Åmmeberg ! Mot Edö som sagt ! Och en liten pil med ordet flygarmonument finns ochså när man svänger in !
        Jaa, ett av många ögonblick för en människa som inte gick som det var tänkt ! Tragiskt men oundvikligt i en värld med över 7 miljarder människor ! Oavsett om det drabbar en eller tusentals ! Och det här är inte sista gången jag hälsar på Elsa ! Garanteras oavsett hur mitt liv blir ! Man har ju henne i tankarna o vill krama om henne bl.a. !
                     Elsa Andersson var ju skånska o en film har ochså gjorts om  hennes liv ! Var det inte Amanda Ooms som spelade rollen som Elsa ? Joo visst ! Har tittat efter vad filmen hette , Vit som en snö !
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0