Visst blev det även motion idag !

 Här vid denna vackra Asklund brukas det ofta stannas till och mediteras en liten stund under motionsrunderna ! Tänker på dom som fått en stund på jorden o gett liv till dom som nu vandrar omkring !  Fötterna på jorden o armarna mot himlen !
                          Foton upprepar sig men vadå när det blir så fina motiv !
                Taget från strandpromenaden ! En glimt från en härlig motionsrunda !
  Jaa, nu har det kommits till den sista skogsrundan den som från det här hållet avslutas nära bandybanan och fotbollsplanen ! Det här är början på den ! Motsols ! Idag kunde jag gå i snabb takt i nära 5 km , från hemmet som sagt ! Och utan av känning i höft eller vader t.ex. Pulsen låg som vanligt , även i uppförsbackar ! För några veckor sen fick man ju stanna upp p.g.a. vaderna o gå kortare sträckor med cykling som avlastning !
       Men för några dar sen togs stödstrumpor på innan motionen ! Och det gick alldeles utmärkt ! O sen har jag inte behövt några ! Var det venerna som stöttades upp ? Och som vanligt går det mesta mig i händer oavsett mänsklighetens tillkortakommande eller inte ! Det är ju lätt o sitta  på sin piedestal i Sverige o älta om andras tillkortakommanden ! Jag försöker ständigt tänka mig in i hur jag handlat om förfäderna stannat på andra ställen längs vägen hit upp ! Om jag fötts där ! Hur hade du varit som människa om du hade bott i det landet ! ?
                Askersunds höjder o sänkor, berg o stora stenar är ju ett minne från istiden ! Och den sista istiden slutade enligt forskarna för 10.000 år sen ! Rester från människor har hittats från 12 -13 000-talet ! När man läser om jordens uppförande förr i tiden så är jag glad över att leva idag ! Jorden är över 4 miljarder gammal ! Och allt har gått upp och ner tills våra dagar ! Varför räkna ut den på 50-100  år ! Människan har ställts för stora problem förr ! Inga mediciner mot farsoter , inga hjälpmedel , utrotande o erövrande , men ändå överlevt i en värld på gott o ont ! Just för att den är en mänsklighet på gott o ont efter omständigheterna !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0