Då gör jag vad jag har sagt !

 Rapporter varje måndag ! Och varför får vi nu kallare i Sverige o Europa t,ex,? Beror det på växthuseffekten ? Nä, det beror på solens läge , högtryck, lågtrycks placering bestämmer ochså hur mycket  kallare ! Och nu blir det ju ochså varmare i Ausrtralien t.ex ! På Arktis blir det kallare o i Antarktis, påfallande på de lägre liggande stationerna men inte så mycket  på de högre ! Antarktis har bergskedja på 2000 tusen meters meters höjd !
         Då börjar vi med följande orter, ställen ! Askersund har 9 C !  Så börjar vi med Arktis , från Alaska till Sibirien ! Prodhoe Bay 2 C, Grise Fiord 0 C , Thule 0 C   o Verkhojansk 11 C !  O på Antarktis har det högt belägna Vostok stn -58 C o det lägre belägna Mc Murdo stn - 16 C  ! Och nu blr det sådana här rapporter varje måndag ! Och underskatta inte solens betydelse vare sig du tar ut saker i förskott eller inte !
             Extremt väder, monsterväder ! I dagens mediasamhälle t.ex. är det ju lätt att slänga sig med sådana uttryck ! Dom var ju som jag inte heller med förr i tiden ! Om dom funnits på istiden ? Vad hade dom då kallat vädret ! Jaa, och fortfarande finns det olika saker som vi har facit på som överträffat dagens uttryck , extrem och värre än någonsin ! Både när det gäller mänsklighetens historia eller klimatet !
    Och i Askersund är vädret inte värre än att det går ut o motionera ! Och ta ut elände i förskott får andra syssla med o ta politiska poäng på ! Ofta ochså p.g.a. att få allt till att se värre ut än någonsin ! Sen kan man ju fundera på det här med antalet människor på jorden i våra dagar varav en del vill komma upp i vår, Sveriges levnadsstandard t.ex. Kan ni tänka er Kina fyllt av vindkraft o solceller ? Som ochså har sina nackdelar ! stillastående , molnigt ! Hur många Svenskar det går på 130 kineser ? 1 !
         Det finns ju små länder i världen som pekar finger mot andra som inte kommit så långt ! P.g.a. olika orsaker ! I stället för att predika här hemma borde t.ex. miljöpartiets språkrör göra en rundresa i Kina o prata om för dom vad dom skall göra för sina 1,3 miljarder människor ! Och dessutom kan dessa språkrör åka runt i Världen o prata bort kärnkraften o kolkraften som fortfarande är den källa som till 60 % ger delar av Världens folk att få del av att få lampor att lysa o annat för att klara sitt uppehälle ! Lycka till ! Och vem har sagt att inte vetenskapen hittar " uppfinningar " som förbättrar kärnkraft o kolkraft ! När vi nu har uran o kol ! O vindkraften liksom etanolen kommer det att bli en gökunge i boet ! Anser en " dum amatör " som en annan ! Men iså fall finns det många fler " dumma amatörer "  i Sverige t.ex. !
                   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0