Det funderar man ju på !

Hur mycket civilbefolkningen får lida när Isis, Islamistiska Staten skall utrotas ! Bl.a. i Irak o Syrien ! Där redan går andra fronter, strider ! Det här tänker man på bl.a. som Röda Kors medlem ! Kulorna tar ju ingen hänsyn till varifrån dom kommer ! Ändamålet helgar medlen ?  Visst det är inte bara Isis man vill dra dit pepparn växer ! Finns ju fler fanatiska grupperingar i Världen !
      Oavsett syftet så var ju bombningarna av Dresden under andra Världskriget fruktansvärda ! Eldstorm med kvinnor, barn, gamla, unga i centrum ! Visst vi kan hitta liknande exempel på båda sidor ! Men bomningarna över Dresden var så fruktansvärda så Churchill ångrade styrkan av dom !
                  Det här med hjältar ! Oavsett man är överlägsen, anfallen eller försvarare ! Det hela är egentligen absurt ! Och vad tittar vi på på TV ! I spänning ! Krigsfilmer , mord , föröddelse av olika slag ! Det är bara att konstatera ! Människan är på gott och ont även om medlen helgas !
                    Ja visst det var väl bra att Sadam Hussein försvann i  Irak ! Men har civilbefolkningen där det bättre nu ? Och i Syrien, har civilbefolkningen det bättre än innan revolutionen o Isis uppenbarande ! Och jag tror inte presidenten i Syrien har kallat på Isis ! Han är varken sunni-eller Shiamuslim ! Isis vill ochså ha bort honom ! Och kanske ta makten överhuvudtaget ! Är det inte deras syfte med detta agerande som plötsligt tog Världen på sängen !
      Och Världspolisen på gott och ont Usa skall nu träda in på scenen igen ! Under ledning av sin president Obama, i allians med andra ! Måtte inte det bli ett utdraget krig med ännu mera civila offer ! Och även dom som skjuter raketer mot andra länder bidrar ju till förrödelse bland sin egen befolkning !
                
           
Trackback
RSS 2.0