Det gick på stubinen !

  Jaa, plötsligt vid 12-tiden fick man för sig att cykla ut o plocka svamp ! Känner till en del ställen ! Och har sett på mina rundor i Askersunds skogar, jaa, Askersunds stad har skogar varav en är naturreservatet stadsparken, att det varit mycket soppar ! Och det finns olika soppar , inte bara av märket Karl Johansvamp ! Jaa, bara man inte förser sig med gallsopp, bittersopp eller eldsopp t.ex.
 Men jag begav mig inte till Askersunds skogar utan en bit ovan stan ! Där har jag hittat kantareller, den underskattade taggsvampen o soppar , under årens lopp ! Idag lyste kantarellerna o taggsvampen med sin frånvaro ! Men inte sopparna ! Och då 2 Karl Johannsvampar ochså ! Det finns många soppar som är ätliga o kan blandas med varandra ! Min morfar som ledde svamputflykter i Stockholms området var en fena ochså på svamp ! Hans älsklingssvamp var smörsopp ! 
 O här har vi dagens skörd , förvälld ! En del av dessa soppar skall stekas upp o skall användas i dagen soppa, som jag imundigar mig vid 17-tiden ! Jag har roligt med, i mitt liv ! Detta danades i farmors damm på landet ! Och min fars kommentar i dagboken när familjen med systrar i sadeln ? cyklade förbi ett zigenarläger är, var , den ende som var intresserad av lägret var Jan ! Behåll barnet i dig , det skadar inte !
                  Och i morgon ser jag framemot V-75 på Jägersro och tennissen i Us-open ! Fotbollen vilar p.g.a. em-kval ! Igår var det ju träningsmatchh mot Estland ! Vanns med 2-0 ! Men det är inget snack oavsett Zlatan ! Hamrén har sämre material än Lagerbäck, Tommy Svennson t.ex. att röra sig med ! Ingen Ljungberg, Henrik Larsson , Mellberg , Thern ,Patrik Andersson, Schwarz, Brolin, Ingesson, kan räkna upp fler ! Och dagens allsvenska ? Oavsett Malmö ! Räddningen verkar t.ex. kunna bli våra invandrarbarn ! Även om dom ochså blir proffs ! Örebro har ju levererat duktiga ! Till Malmö t.ex. !
               Och jag ser med förväntningar fram mot helgen där motion, om allt går i lås, återkommer på söndag !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0