Det här tycker jag är intressant !

                 Detta är ett foto från Punta Arenas i södra Chile ! Från Wikipedia .
 
Det pratas ju så mycket om extremvärme o kodioxidhotet ! Man dissar kärnkraft o kolkraft ökar ! Vad man i dom kretsarna inte pratar om är att ozonlagret är på väg att repareras ! Och att isarna i Antarktis aldrig har varit så omfattande i modern tid som i juni i år ! Det har gått så mycket presige i klimatfrågan att det knappt inte nämns !
     Antarktis ja ! Punta Arenas ligger i sydligaste Chile ! Och då relativt nära kontinenten Antarktis ! Där har orten idag 3 C ! På Antarktis har Vostok Stn. 2000 m över havet -58 C, Mc Murdo stn på marknivå o sydligare -24 C !
      Askersund har idag på morgonen 7,5 C o dimmigt ! Varit kyligt i natt alltså ! Värdet ingår då i dygnets medeltemp i skuggan ! Och nu tar vi Arktis ! Prudhoe Bay på Alaska  har 3 C , Grise Fiord i norra Kanada har -6 C, Thule på Grönland -1 C och i Sibirien har Verkhoyansk 7 C ! Och det här värdet kommer att ändra sig var så säkra ! Varför ? Det får ni själva räkna ut !
          Visst har dessa orter platser områden o kontinenten Antarktis betydelse för klimatet när man pratar om det mycket viktiga begreppet kyla ! Utjämning ! Och vill påminna om att temperaturerna kommer att sjunka i Arktis o stiga på Antarktis ! Men inte  mycket på dess höjder på denna stora kontinent ! Jaa, Antarktis räknas som kontinent !
                   Förträngs det mer av värmehöjningens eländesutropare ? Jaa, att värmeökningen på jorden stannat upp de sista 15 åren ! Vilket FN:s klimatpanel bl.a inte kunde förklara ! Och vill påminna om att för 2-3 år sen användes ordet monsterkyla som var på väg mot Sverige det året ! Gällde mars eller april  har jag för mig !
                       Och idag är det tid för Boulespel igen ! Och nu duger " slita sönder o eländesalliansen "  när den skall rädda S-ledaren !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0