Jaa, dom kan man fundera över ! Som fri tänkare !

Jaa, att massmedia har betydelse inför detta val , mer än någonsin, är inte svårt att upptäcka ! Och att genomskåda vissa media som kallar sig fria o oberoende är inte heller svårt ! Få se om dom kan hålla  sin slogan  fria o oberoende under den sista partiledardebatten ! Jaa, vi kan ta det här med rubrikskrivandet på text-tv  t.ex. eller en tidning ! Läser man sen det finstilta så ser man den populistiska överdriften på rubriken ! O hur pålästa är en del journalister o politiker i vissa frågor eller förtränger man fakta åt motsatta hållet " o stoppar fingret upp i luften  för att se var vindarna blåser utan att ha facit i frågan " ? Fakta från förr i tiden förträngs både när det gäller politik eller klimat ! Sånt som är facit på  är ju betydligt mer säkert än säljande spekulationer ang. nuet eller framtiden !
        Det värsta med massmedia är spekulationerna o antagande i säljande syfte utan bekräftelser ! Hur många ggr  kommer det sen inte en dementi i mindre bokstäver .  Vi har det här med Ebola t.ex. I Berlin bl.a. eller annat. Hörsägen o spekulationer utnyttjas hänsynslöst i säljande syfte ! O en del görs till goda o andra till onda innan bevis finnes, ochså i säljande syfte !
              Det är inget snack ! Massmedia i Sverige har till stor procent bestämt sig för att " bilda ny regering " Som sagt att vara påläst kan vara bra för bl.a. yngre väljare ! Som inbillas att nuvarande regering är skuld till allt ! Och jag ställer mig fortfarande denna fråga ? Hur mycket är dagens yngre journalister pålästa om nuet o det som varit ? Och vad lär dom sig på Journalisthögskolan ? Är det bara att kunna sätta svarta säljande rubriker ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0