Och så var det fredag igen !

Jaa, om man hunnit bli 76 år så är väl det härligt ! Ja, vet jag kunde blivit ordentligt sjuk, suttit i rullstol, varit förgrämd , utan barn o barnbarn , o haft det sämre än grannen ! Empati kan man ha för människor " vare sig man är fattig eller rik " ! Men jag som långt ifrån är nån miljonär, förmögen , förvägrar inte andra o vara det vare sig dom vunnit en miljon på lotteri eller slitit ihop till det ! Ser inte ner på nån ! 
                I Sverige upplever jag just nu att folk tycker vi har det väldigt besvärligt ! Och negativismen sprider sig över landet som om vi bodde i ett u-land ! Det värsta jag vet är när man " förtalar sitt egna fosterland , får det sämre än det ser ut och inte tar reda på fakta eller döljer dom " Kallas det för rättvisa bedömningar av ett land ! Okunskap om omvärlden hjälper till att skapa denna negativism ! Bl.a.förträngs den ekonomiska nedgången sen 2008 ! Europa o USA t.ex. har drabbats av den kanske värsta av lågkonjunkturer nånsin !
              Ibland undrar jag om det inte varit bra att bo i ett land där man verkligen har anledning att gnälla, när kulorna viner över huvudet o man får fly därifrån utan o veta om man får mat för dagen ! Bara för att förstå hur bra vi har det här i landet ! Utan fruktansvärda  oväder , jordbävningar mm.
                        Bortskämdhet o trygghetsnarkomani ! Jaa, du milde ! O i vilket land i världen råder fullständig rättvisa o jämlikhet , oavsett staten eller nån annan garanterar det !?
                      Det är märkligt att den som enligt uträkningar tillhör den sämsta tredjedelen i Sverige, gällande inkomst, skall tycka han har ett härligt liv ! Oavsett om han får 50 kr mer i månaden eller 100 ! Men systemet i Sverige gör att oavsett regim får jag samma nettoinkomst efter 14/ 9 ! Sen vil jag inte ha nån regering som baktalar sitt egna fosterland för att ta makten ! O som inte lever som man lär när det kommer till kritan ! O med en ledare som inte står för vad han uttalat siig om förr i tiden  När han var i en annan position ! O inte svarar direkt på en del frågor, en vecka innan ett val ! O inte heller har reda på fakta ! Vilket även en del av hans partners heller inte har ! Mycket förbluffande ! 
                Om nu folk har det sämre eller bättre än mig ! Har jag då ändå inte rätt att tycka att jag har ett bra liv utan att snegla på grannen ! Nää, då räknas man väl som en egoist eller att vara empatilös ! Hur man verkar vara som individ o människa räknas inte i Jantelagens Sverige ! Där alla ska gå i samma  kostym, ha lika mycket betalt, vara lika lite sjuka, lika lite arbetslösa , leva lika länge mm, mm, ! Utan att det egna ansvaret bl.a. räknas in !
 Den här planeten tror jag mycket mer på än oppositionen t.ex. ! Och den gnäller inte heller ovan molnen ! Och den är fullkomligt rättvis ! Lyser över alla ! Och håller inte med om alla domedagspredikningar som man tar politiska poäng på ang. framtiden, så länge det lyser om den  ! O hade den inte lyst , även ovan molnen ,så hade jag t.ex. aldrig kunnat skriva detta ! Gnäll på svenska folk !
        Obs  ! KONSTATERAr O TYCKER detta för Sveriges skull ! Men är ochså en påläst Världsmedborgare !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0