Vad intressant att se när Michael Wiehe tog reda på..

...vem han var ! Vilka resor dom här kändisarna får göra ! Vare sig dom medverkar i svenska eller program från utlandet !  Han som spelar Poirot, David Suchets sökande efter Vem tror jag att jag är, kommer jag ihåg när han kom längre bak i tiden ! Man har ju sig själv som utgångspunkt ! I resan bakåt i tiden !
           Men som det påpekats innan ! Har namn o orter på Farmors, Farfars till mitten av 1600-talet ! Och min morfars till slutet av 1600-talet ! Och vad kan man då komma fram till !  Mest Jordbrukarrötter på Farmors sida o koffertister på Morfars sida ! Mycket sjöfarare ! Koffertister är ett namn som min mor nämnde för mig ! På Farfars sida värmlänningar men yrken ? längre bak i tiden !
             Jag har skrivit om detta ofta ! Min mormors släkt, ingen susning innan 1800-talet ! Dom enda yrken jag känner till är sockerbruksledare ! Min mormors far o farfar ! 
 Har ju 25 % rötter från min mormor ! Det är ju inte så lite precis, om man tänker på de utländska generna ! Jag tror jag hade fått en del svar på  frågan Vem tror du att du är om jag kommit längre bak i tiden ! Kanske när det gäller min musiksmak bl.a. ! ? Min mor var ju liksom en främmande fågel med sitt utseende  när jag tänker på de andra Ekblomarnas utseenden ! Dom jag sett ! Och har foton på ! Även när det gäller min mors morfars Nederländska släkt ! Så min mors utseende har då med hennes kvinnliga släkt att göra? ! Hennes mormors o hennes mors farmors !  Det är där jag skulle vara intresserad o släktforska ! Men...?
               Det här med min mormors farmor ! Det namnet hon hade som flicka finns inte många med i nuvarande Tyskland !  Har tittat i Tyska telefonkatalogen för en del år sen ! Kanske bara högst 1000 människor med namnet ! Av en befolkning på 70 miljoner ! 
               Och  i morgon skall jag titta på TV-play o se Eva Rydberg ta reda på vem hon är ! 
                      Jaa, jag behöver skriva av mig ang, det här med de många frågorna ang. min mormors mors och  farmors släkter ! Hennes fars släkt har funnits i Nederländerna sen 1500-talet har jag hört ! Och hennes farfar flyttade ju till Preussen !  
                                När jag tittar på de här programmen i tv så är mina 25 %  utländska gener precis lika intressanta o forska bäkåt i tiden på som kändisarnas ! Som kanske inte ens har 25 % från början ! Kan upptäckas långt bak i tiden ! Men gener är gener ! Dom finns bevarade oavsett , i ens person !
        Jag har behov att skriva om det här ibland !  O det tänker jag fortsätta med !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0