Jaa, jag har fått Litsa på hjärnan ! :)

Vem är Litsa ! När träffa du henne ! Nää tyvärr är nog för gammal för henne o man bor ju inte i samma land som henne ! Men hon heter Lisa Giagousi, Yiagousi ! Och sjunger vacker Grekisk musik som jag tycker om! Den går rätt in i hjärtat o sinnet som mycket annan Grekisk musik ! Och den Grekiska musiken har ju bl.a. Bysantinska rötter , med en del av det s.k. Bysantinsk svårmodet ! Men de här glidningarna mellan dur o moll ! Är ju så vackra ! Och jag får ett vackert sinne av denna musik , och annan på Balkan t.ex. ! Har ochså pratat om det Romska inflytande även på den och Ryska folkmusiken t.ex. !
   Jag har ju en del rundor att välja på ! Idag togs på mitt livs vandring detta foto på Gårdsjön norr Askersund ! Med ett perspektiv nordväst åt ! Småhaltade utan att ha ont ! Nån millimeter hit o dit, på benets längd ? :)
 Sen vändes på rundan ! Så att affären nåddes, som ligger norr om där man bor, från norr ! O sen mot hemmet !
 
              Jaa här har man placerat ut de 2 blommorna, kallade Browallia ! Vill gärna kalla dom Browallius ! Är det det Latinska kynnet som ger sig till känna ! När jag första gången hörde Latin ! Med min Mormor i Katolska kyrkan i S-holm o antagligen när man döptes där, innan ! :) Vattna mycket o gödning en gång i veckan, blir det !
 
  Och den här Vackra bilden har man retveetat från Marie Nassar via andra ! Förtjusande ! Vet inte vilka länder det gäller när det gäller de flesta av dessa retveetade bilder ! Men vadå ! Huvudsaken jag visar dom ! Kallar ju mig ochså Världsmedborgare !
        
             Jaa, i morgon börjar ishockey-vm i Prag ! Och som av en händelse så spelar Sverige första mtchen mot Tjeckien ! Då tänker man ochså på förra årets bussresa till Prag som blev inställd p.g.a. tillräckligt intresse ! Många nog hade inte anmält sig ! Så är det ju ! Hade man varit stadd med kassa ! Chansat o åkt dit ? Men både min son Peter och en annan ser bl.a fram emot att se även detta VM på tv ! Och många andra ! Sverige har en väldigt intressant trupp ! Med en del unga spelare !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0