Det lovade jag ju ! Vackra bilder från gårdagens cykelfärd !

 
 
 På väg söder ut var jag ! På grusvägen till Stjärnsunds slott ! Men cykla inte ända fram ! 
 
 
Det här är taget från campingen ! Där även samtal utspelade sig med en del av camparna ! Bl.a. ang vädret förr och nu ! Det är kul att prata med äldre som också har minnen ang. vädret förr i tiden !
 
 
  Och här kunde jag inte låta bli o stanna o titta på den fina utsikten över Vättern !
 
 
 
Jaa, det här med inlandsisens härjningar o vädret som då mänskligheten fick tampas med ! Då klimatet verkligen gick upp o ner ! Foto taget på hemvägen !
 
 
 
Jaa, det här motivet fastna man för ! Inte så långt från återkomsten till Askersunds stad !
 
           Jaa, det här med brasklappar ! I går såg jag följande mening ! Varmare någonsin i modern tid ! När det gällde värmen i Spanien, rekordhett ! Läste även att statistiken i Spanien bara  sträcker sig tillbaka till 1981 ! Jaa, hur länge har mänskligheten existerat ! Vare sig den funnits i hundratal, tusentals år ?  Joo 125 000 tusen år enl. gängse uppgifter ! Med perioder av varmare o kallare väder ! Jaa, det här med modern tid och när mätningarna började ? Men med dagens resuser så kan man påvisa förändringar i klimatet oavsett ! Jaa, o för 3000 år sen var isarna försvunna från södra Sverige ! Och under vilken period försvann mammutarna ? Under vilken tidpunkt försvann dinosaurerna ? Kan det vara så att vi t.ex. går en ny istid till mötes ! En del tror detta !
           Som sagt var ! Vad är 1000 år i klimathistorien ! Av människans 125.000 år ! Och här håller man på o älter om 2-4 C varmare ! Men som sagt FN:s klimatpanel kan inte förklara utplaningen av värmen de sista 15 åren !  Och uv-strålningen är fotsatt låg rapporterar väder-sajt ! Vad kan det bero på ? Vad tror ni ?
    
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0