Det var bara o tacka o ta emot !

 
Den här Vackra bilden säger väl det mesta ! Oavsett brasknde löpsedel om varning för värme av myndighet på löpsedel ! Jaa, det är ju lika bra o åka på solsemester utomlands så vi slipper värmen !
      Skall vi ta lite temperaturrekord ! Ja ! Det är väl bäst tillägga, sen mätningarna började ! Vi kan ju ta det här från Norrland i augusti ! 34,6 C i Fränsta-Emnäs den 16/8 1947 ! Vaa, hur kunde det vara så varmt då ? 
      September närmar sig ju ! Högsta temperatur i Norrland hade Hede den 3 september 1958 med 28,0 C ! Hur kunde det vara så varmt då ! Jaa, har fått mig berättat att på 50-talet i t.ex Askersund fick bandymatcher inställas pg.a. av blidväder !
 
 
Jaa, har ju påtalat hur tyst det varit i skogrna i vår o sommar ! Och idag hördes bara, som tros ett par skogsduvor som kalla på varann ! Och nere på strandpromenaden har det varit väldigt lite änder ! Efter de kalla vintrarna som inte var mer än för ett par år sen var det mycket mera änder på strandpromenaden och fågelsång i skogarna ! När t.ex. våren kom ! Joo, har läst om att det är den kyliga  perioden som har varit efter den milda vintern som ställt till det ! Vi hade dock snö en några veckor period i vintras ochså ! Kom lagom till sm på skidor i Örebro !
               Jaa, Backe upp o backe ner ! Båda skogspartierna avverkades innan Hembygdsgården o sen strandpromenaden ! 
 
 
 Och myskankungarna i ankdammen på Hembygdsgården  är snart lika stora som föräldrarna ! Föddes, kläcktes för lite mer än för en månad sen ! O då var dom små dunbollar ! Fråga mig !
 
 
Jaa, här är jag på väg , har inte så långt till Norra Kyrkogården ! O den här skylten har man haft roligt åt i många år  ! Laxsjöslingan står det ju på den mindre översta skylten ! Det blir nog o bära cykeln genom snåren !  Jaa, laxsjöarna ligger i Laxå kommun i Tiveden, har jag för mig ! Så man får väl ta sig till slingan på annat sätt !
        Jaa, tiden går fort o jag med den ! Nu blir det till att se nått på tv-play ! Sen blir det Tv med Totte ! :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0