Fint besök idag !

 
Jaa, besök av barndomsvännen Rolf med fru Ann-Marie ! Rolf växte upp ett stenkast från Farmor i Gällersta ! Och Gällersta och Farmors Björneborg betydde ju mycket för mig när jag växte upp i Örebro ! På 40-talet ! Jaa, mitt smultronställe som barn , inget snack ! Och under dom 10 åren man bott här i Askersund så har jag träffat Rolf mer än jag gjort sen 1950 ! Då flytt till Luleå skedde ! Och att få prata om t.ex. minnen med någon som  kände en under ens barndom ! Har varit väldigt givande ! Och Askersundsvistelsen har förgyllts av att få umgås med Rolf o Ann-Marie ! När besök i Örebro gjorts ! Och tillsammans har vi varje år tittat till Örebro o Gällersta i nuet ! Jaa, allting förändras och det gör vi med ! Men en del är sig likt både i Örebro o Gällersta !
           Jaa, så här ligger det till ! Gällersta socken ingick i Sköllersta härad o är sen 1971 en del av Örebro kommun ! Och Farmor o Rolf t.ex. bodde i Attersta by , som det heter/ hette !
 
                Mer behövs inte att rapportera om idag ! Men Mamö FF:s seger över Celtic ! Skall ej förglömmas ! Det upplevde min son Martin o barnbarnet Viktor igår på plats ! Liksom om jag fattat rätt barnbarnet Pelle som bor i Malmö ! O inte i Simrishamn numera , för tillfället ! ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0