Den här fotot är inget fel på !

 
              Taget i Annas o Peters lägenhet där  far, svärfar o farfar firade julafton i går ! Och vilken härlig julafton man fick uppleva igen, efter en del år, bland anhöriga i staden Simrishamn ! Många minnen från när  barnen var små o de större barnbarnen var små ! Men nu firades med de minsta ! Tåtte , Abbe, Kalle, Franke o lilla Rut föd den 13 /9 i år !
 
 
 
 
Lilla Rut o farfar ! Behövs inga kommentarer till denna bild ! En härlig julafton för farfars hjärta o hjärna ! Mycken frid pumpades in !
 
 
Jaa, här tittas på Kalle Ankas jul ! Och Franke har fått fatt i farfars mobil ! Oj,oj,oj, ! :)
            Och god julmat blev det och det tittades även på Kan du vissla Johanna ! En klassiker på julaftonen sen många år ! Med t.ex. Per Oskarsson !
 
   Och sen blev man hemkörd av Anna ! För det regna o blåste en del ute ! Och temperaturrekordet i Simrishamn på julaftonen 1977 på + 13,7 C slogs inte ! + 8 C var det när jag promenerade iväg ner o firade julaftonen ! Jaa, vädret ja ! Faktiskt är det -12 C i Reykjavik idag ! Island ligger ju nära Grönland ! Och i Punta Arenas staden som ligger närmast Antarktis är det -1 C ! Och där skall ju nu bli varmare ! Av kända skäl ? Jaa, även t.ex i Australien skall det ju bli varmare liksom i Antarktis !
 
 
 
           Och när jag kom hem så tittades på mässan från Rom ! Med Påven ! Och då tänkte jag på min salig Mormor som höll mig i Eugeniakyrkan i Stockholm när jag döptes 1938 ! Och här är nu en interiör från denna Katolska kyrka som inte finns längre ! En annan byggdes i stället o där har man inte varit ! Men på 40-talet var jag med min mormor i denna kyrka varje morgon när hon besöktes ! Minns att vi t.ex. satt på bänk långt fram !  Hon bodde på Skeppargatan då ! Och var inte så långt därifrån från Skeppargatan 11 , var det väl, ganska nära Strandvägen !
 
  Jaa, + 6 C just nu och sol verkar kunna visa sig ! Och som sagt temperaturen tas i skuggan ! Så kanske det blir en motionsrunda ! Men imorgon vilken sportdag framför tv:n ! Bla.  med Juniorhockey !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0