Det här med att se på livet med ödmjukhet !

Vid den här tiden 1938 var jag 5 månader 17 dagar gammal ! Idag är man 77 år 5 månader o 17 dar gammal ! Olika falla ödets lotter här på Jorden tänker jag som den Världsmedborgare man är ! Ödmjukhet  var ordet !
 
   Jorden har överlevt klimatförändringar o förskräckliga scenarior under miljarder år enligt utsago o med facit ! Mänskligheten tusentals år med klimatförändringar mellan t.ex värme o kyla ! Överlevt katastrofer av olika slag ! Från t.ex krig till jordbävningar från vulkanutbrott till svårartade pester som digerdöden mm ! Ändå är vi nu över 7 miljarder människor på Jorden varav många fått det bättre o medelåldern har ökats ! Och en annan tänker inte kasta sig utför nån ättestupa !
 
Även massmediasamhället har ändrat sig ! Och utbudet av att ständigt påpeka elände har ju utökats från en å till en stor flod ! I mammons intresse bl.a..
 
             Jaa, tänker inte ta ut elände i förskott ! Eftersom jag vet att det inte hjälpt i tusentals år ! Och hur man skall få en fullständigt rättvis Värld där alla lever lika länge ,tror på samma sak och har det lika bra ekonomiskt tjänar lika mycket  pengar o ser lika dana ut ! Hade nog inte ens Einstein kunnat räkna ! Och i vilket land man hamnat i Världen är väl närmaste en slump o beroende av var en stor del av de tidigare förfäderna stanna upp på vägen norrut ! Det räcker ju att se bl.a. på hur många som lever i Skandinavien !
 
                  Och oavsett dettaså tittar jag ofta på denna glödande planet och gläder mig åt för varlje dag som den lyser ! Och jag vill krama om alla denna dag från Ryska folket till Amerikanska folket  ! Med den insikten att mänskligheten i alla tider varit på gott och ont ! Men jag kramas hellre än att slå nån på käften ! Eftersom jag inte har några förutfattade meningar över dom jag inte känner ! Men dom som har ont i sinnet , får varken eller !
 
 
 Som sagt det här med att känna sig som en del av något ! Som väl inte funnits om denna planet inte lyst över oss ! Gott nytt år, Happy  New Year, Glückliches neues jahr, Bonne Année, önskas till alla mina släktingar på Jorden ! Men dom som har ont i sinnet får ingen kram som sagt ! Men det är kanske det dom hade behövt ha ?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0