Jaa, det är jag !

 
 
 
 Intresserad av klimatet o vädret som vetenskap i nuet o dået ! Framtiden siar jag inte om ! Oavsett så är högtrycks o  lågtrycks cirkulerande som sagt viktigt för hur väddret blir ! I vinrtras var det ju milt till stor del och sedan gnälldes det ju om kylig vår och sommar  !
         
                Det är ju 55 mil mellan Simrishamn o Askersund ! Och det här är ett bildbevis från Askersund julafton 2014 ! Sen kom det det ju lite vinter i januari ! Men isarna vid stranpromenaden var inte mycket o tala om ! Var inte ute på dom nån gång ! Pimplare kunde synas en period ! Och det var första gången sen jag kom till Askersund 2005 som inte gåtts på isarna !
 
     Har bildbevis på julafton från år 2008  i Askersund Och fotona visar grönt 2013 men på juldagen kom lite snö, tillfälligt liggandes ett tag ! Och 2014 grönt på julafton !
 
                  Men fotona från juaftnarna  2008 till 2012 visar snö  på marken ! Rikligt i många fall !
Jaa, med tanke på det låsta läget ang. t.ex. lågtryckens cirkulerande så  tror jag att julafton i år blir av grönt snitt i Simrishamn ! Tyvärr men inte första gången sen man flytta till Simrishamn på 1960-talet ! Skulle tro att gröna juaftnar varit övervägande ! I sammanhanget så påminner jag om julafton 1977 i Simrishamn då det var + 13,7 C ! O det var en annan med om som sagt ! 
 Jaa, det här med vädrets lynnighet o upp  o ner ! Vem kommer inte ihåg vintern 1979 i Skåne ! Trelleborg blev så isolerat av snö så bandvagnar fick sättas in ! Var det växthuseffektens fel ? Det är nog att  göra det lätt för sig att tro det !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0