Hallå Chefredaktörer ! Skriv ochså om det positiva som finns !

 Det här fotot togs en bit från hemmet på marsch mot hamnen o strandpromenaden ! Idag fick jag lite vatten på min kvarn ! En vädersajt talade om i går att det skulle fotsatt bli minusgrader på lördag ! Idag hade det ändrats till + 2 C ! Så håller dom på hela tiden ! För det mesta !
 Det här fotot är taget från strandpromenaden , i snålblåst o ca.- 5 C ! Men varma kläder finns ju tillgängligt ! Så behöver man inte klaga över att man fryser ! Var ett blåsvart moln på himlen men kom bara lite snöflingor ! Enl. siarna skall det slås om till sydvästvindar om nån, några dar ! Inte omöjligt om lågtrycken hopar sig igen mellan Norge o Island igen ! På Norska havet !
 Jaa, det här är en byskola från 1800-talet ! Flyttad till hembygdsparken för många år sen ! Och då börjades det filosoferas, en del vet man ju,  om hur ens förfäder, som ochså var människor av kött o blod, hade det ! När dom fick skotta för att nå utedasset, sätta hästen, oxen, för plogen, släden eller vagnen ! När dom eller deras barn fick gå kilometer till skolan i snö, snöfall , regn o rusk ! Eller när dom fick slita o svettas när höet bärgades ! I  hög värme emellanåt !
  Tänkte på det här med gener ! En annan som har gått, cyklat en del, långt över 1000 mil sen man kom till Askersund !
                Jaa, nog har man en del gångargener i sig även nuförtiden ! Tänk vad dom fick slita för brödfödan förr de flesta ! För att överleva ! Nu tjänar dom bl.a. pengar på att skriva om monsterkyla o extremvärme !
      Och idag positiva saker ! Som inte skrives om, knappt ! Ozonlagret är på väg att repareras, isarna i Antarktis bredde ut sig mer än nånsin i juni 2014 , isbjörnarna har inte minskat på de sista 8 åren , mer barn  går i skolan, fler människor har rent vatten , mindre människor dör i krig , medelåldern ökar på jorden, fattigdomen minskar , mm. mm. Finns annat men det har jag glömt ! 
             Men nu är ju människan så att man slevar mest i sig det som är negativt, verkar det som ! Om en sak går snett av tio ! Vilket får företräde att skrivas om ? Svarta säljande braskande rubriker väller över folk ! 
        Men tur att jag är påläst om hur det har varit ! För mina förfäder t.ex. ! O klimatet ! Och det går ju att genomskåda det här med att föra psykologisk krigföring o bara anklaga andra för att flytta fram gränser ! Och hota o införa sanktioner som mest drabbar folket ! Och man tror bara att man skall knäppa med fingrarna, o få som man vill  när världen ändrade sig efter murens fall t.ex. ! Och vilka tjänar på vapenskramlet ! Vapenindustrin förståss !
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0