Det är väl bara att erkänna det !

Att Sverige inte är så framgångsrikt som en gång i tiden ! Vi kan ju börja med hastighetsåkning på skridskor där vi tampades med de bästa ! Namn Åke Seyfarth, Sigge Eriksson , Höglin Johnny Nillson , Tomas Gustavsson ! Finns säkert fler ! Det här är från mitt minne ! Jaa, det är en Örebroare vars namn man lagt märke till de sista åren !
 Backhoppning ! Där fanns en del men kommer bara ihåg Sven Selånger o Boklöv !
         Jag såg ju på skidskytte idag ! Just nu är det ju bara en som är nått, Fredrik Lindström ! Behöver inte räkna upp alla namn som slutat inom 15 år ! Verkar inte finnas nån generationsväxling ! Varken bland herrar o damer ! Magdalena Forsberg är väl den man tänker på i första hand !
 
       Längdskidåkning ! Jaa, det gick ju bra i Sotji ! Men hur kommer det att gå i VM i Falun ! Hur många har vi i nuvarande läge som kan slåss om medalj ? Återväxten ! Stina Nilsson är den som är på gång o några fler damer !
        När det gäller skidor o skridskor så är det nog så mycket annat som drar i stället i ungdomars värld ! Överdrivet " men vem vill inte bli proffs i fotboll " ?!
          Bandy ! Jaa, där tillhör vi ju de 2 bästa ! Ganska enformigt det här med Ryssland o Sverige ständigt i final !
 
Utförsåkning ! Bra bredd men bara nån guldkandidat !?
 
 Ishockey ! Där håller vi väl en bra nivå o där är fler länder som kommit till ! Damerna är väl lite sämre igen !?
 
            Norrmännen ja ! Dom är ju skyhögt mycket bättre i längdskidåkning även när det gäller bredden  ! Utförsåkningen börjar på att komma igen i men har inte Sveriges bredd ! Backhoppning, vill jag inte tänka på ! Jaa, mycket bättre i skidskytte ochså ! Skridsko inte så bra längre men bättre än Sverige !
     Det är väl bandy o Ishockey som Sverige är bättre i !
 
               Nu närmar sig ju SM på skidor o några världscuptävlingar ! Jaa, blir intressant att se hur formen är på Kalla t.ex.! Snart är det ju 1,5 månad kvar till Vm i Falun, nått ! Och när det gäller Vm i Beaver Creek för utförsåkningen så börjar dom 3 februari !
               Men det skall bli spännande att se tävlingarna på TV ! Och ljusglimtar o oväntade segrare ! Har hänt förr !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0