Det här med jetströmmar , ja !

När jag titta ut genom balkongfönstret idag så syntes det i mörkret en del snö men det mesta verkar ha smält bort ! 
    I går på Tv nämdes ju det här med jetströmmar ! Och tydligen hade en sån påverkat vädret för nån dag sen ! Och det här med jetströmmar har tydligen diskuterats sen 1800-talet, läste jag ! O polarjetströmmen som rör våra trakter då kan ha stor betydelse för vädret i Europa ! Och uppstår då i möte mellan kall polarluft o varma luftmassor ! Går på ca 10 km höjd o rör sig från väster till öster ! Och luftströmmarnas maximum är vintertid !
            Jaa, intressant ! Och då bildas väl ochså lågtryck i samband med denna jetströms framfart , så klart !
      Var och en kan ju läsa om det här på nätet innan man skyller på det ena o andra ! Källor SMHI och Wikipedia !
           Jaa, det här med ochså det växlande vädret i t.ex alperna o på Balkan kanske ochså har med dessa strömmar att göra ! Och vi har ju ochså sett att varit eller är mycket snö i Karpaterna ! Och hur kallt det stuntals har varit i bl.a. Bukarest !  Jaa, det har inträffat i nuet o förr i tiden ! Hur det kommer att bli i morgon eller om 50 eller 100 år , det kan vi ju spekulera om !
             Och forfarande ändrar sig de prognoser som siar om resten av januari och februari nästan dag för dag ! Kanske det är jetströmmarna som ställer till det ?
        Motion blir det om det inte börjar ösregna ! Huvudfrågan är vad man skall ha på fötterna !? Kommer jag underfund med när det ljusnat ordentligt !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0