Idag blev jag väckt lite tidigare !

Av en snöplog ! Märkligt ! :) Fantastiskt vinterlandskap i mina omgivningar ! O motion blir det !
           Jaa, jag är intresserad av t.ex. länderna på Balkan ! O idag skall vi prata om Rumänien, Romania ! Och då kan vi tänka på Romania ! Jaa, det finns lämningar från Romartiden även i Rumänien !
          Vi i Sverige har ibland lätt att peka finger mot andra länder ! Ang. tiggarna t.ex. Och visst ! Romer behandlas inte så bra i andra länder , heller ! Men när revs muren ! ? 1989 ! Hur hade det kommuniststyrda Rumänien letts innan ! ? Av den grymme presidenten Ceausescu ! Och som lydstat inom Sovjetunionen !
             Vi i Sverige har aldrig levt under kommunistiskt vänsterstyre ! Men en del politiker i Sverige har haft Östtyskland som förebild o  suttit o skålat med Ulbricht t.ex. !
             Hur hade vi svenskar uppfört oss om vi levt länge under kommunistiskt styre ! Och är vårt land humanismens " välgörare " genom alla tider ! ? Vi kan ju tänka på varför Oslos största gata heter Karl Johann ! Vet ochså varför den s.k. unionen mot Norge kom till ! Vi lämnade överhöghet i Baltikum , som utbyte !
              Proppen ur ! Rumänien blev fritt ! Naturligtvis mycket mest på gott ! Men naurligtvis ledde det till minoriteter som utnyttjade situationen ! Suspekta individer ! 
 Det här är ett foto från Rumänska Karpaterna ! Överfört detta foto från Charparthian Garden ! Som jag gjort tummen upp för på socialt media ! Och jag viste inte mycket om karpaterna innan ! Bergskedjan går igenom många länder ! Och snö på vintern är det gott om ! Detta foto är ganska färskt ! Och det är säkert väldigt fint här på sommaren ochså ! Vilka vandringsleder !
 Jaa, det vimlar av fantastiska bilder från Charpathian Garden från Karpaterna ! Och det kommer att komma många fler på min blogg !
          Men även fantastiska bilder från Askersunds vinterlandskap kommer att visas nån gång idag efter motionsrundan ! Javisst ! Tycker om att titta på vinterbilder såväl som på sommarbilder ! Och hoppas inte det här siandet om en framflyttad vår infrias !
              

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0