Jaa, bra gjort Frida Hansdotter !

 Vann den sista slalomen för damer i Flachau, Österrike innan vm i Beever Creek, Usa som går i början av februari ! Sånt gläder vi sportfånar oss  åt ! Nää, sportfåne är man kanske om man bara har det som guldkorn i tillvaron !
           Nått annat som jag "tjatar om" är vädret bl.a. ! Men det är ochså något som man tycker är intressant att skriva om ! O varje dag tittar jag mig ut i Världen varje morgon via en utmärkt karta där man kan se om det är klart eller mulet och vilka temperaturer som många städer har ! O sen har man ju lärt sig saker o ting , om polarjetströmmar mm. Om högtrycks o lågtrycks placering inbördes o så vidare !
  När det gäller att redovisa temperaturer så är det ju tidsavstånd ! Vi kan ta några temperaturer idag ! Söder om oss ! Oavsett det är högtryck eller lågtryck där platserna ligger ! Jaa, Punta Arenas i södra Chile tas först , + 5 C ! På den platsen verkar kyligt året om ! Har med Antarktis att göra ! ?
    Jaa, Budapest har idag -1 C , Bukarest- 5 ! O Bagdad + 1 o Tel aviv + 5 ! O tittar vi på Arktis så är det som vanligt låga temperaturer ! Verkohyansk hade häromdan över - 50 C !
           Och i Askersund har vi idag + 1 C ! Och samma väglag med lite snö o hårdfrusna isfläckar , lite överallt ! Igår var det väldigt jobbigt att gå ut i ! Stumt, hårt, för benen ! Lömskt ! Jaa, även då att t.ex.att gå på asfalt med broddarna ! Eller hårdfruset grus , blandat med is ! Men som sagt var jag kan motionera på träningscykeln inomhus ! Och ta en kortis ute, till affären !
 Och igår fick jag detta härliga foto av mitt yngsta av 10 barnbarn, Franke ! Som är lite över 1 år gammal !
 Och det här är ett foto av Frankes farbror Bengt ! Min mellerste son ! Honom gratulera jag i måndags ! Foto taget i Wadköping Örebro för några år sen ! Nää, här finns inget o klaga över ! Det är bara o njuta i vardag som fest ! Om man har den förmågan !
            
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0