Jaa, gott folk, gumman tö återvände !

Men kung Bore ger sig nog inte så lätt ! Det här med att skaffa sig kunskap om saker och ting är bättre än o sitta ondgöra sig om saker o ting !
          1938 när jag föddes lär ha varit nästan lika varmt som 2014 ! Sen vet vi ju vilka kalla vintrar som trots det följde på början av 1940-talet ! !943 t.ex.
          Häromdagen läste jag på den norska vädersajten att högtryck söder om oss,nere i Europa och lågtrycksvandring vid Island och då  sydost åt genererar dessa varma vindar från norska havet in över oss via Norge ! Detta scenario är inte ovanligt ! Har funnits förr innan ordet växthuseffekt uppfunnits !
 
 Har ju bott i Simrishamn på Österlen i många år ! Nu skall vi ta upp scenariot med  högtryck som genererar ost/ nordostvindar över Sverige ! Om detta händer när det är sommar då blir det ju t.ex. rena rivieran längs kusten av Hanöbukten ! Över 20 C i vattnet ! Men vad händer på vintern ? Snökanoner kan uppopträda , ihållande snöstormar kan uppträda ! Här har ni ett ögonvittne till detta ! Och samma scenario på sommaren i Pite havsbad , rivierastuk ! Här har ni ett ögonvittne till detta ! Har ochså varit med om att det regnat i Luleå nån julafton ! Varma vindar via fjälltrakterna ! När det gäller Örebro på senare 40-tal ! Besvikelse över att inte kunna åka skridskor på farmors damm ! Och ingen färd kunnat gå till julottan i Gällersta kyrka p.g.a. dålig snötillgång, tö ! Källa ! Fars dagbok o mig själv !
       
 Det tråkiga är när det gäller nuvarande väder är bl.a. när det fryser till på natten o är vädigt halt på morgonen ! Vägarna blir ju ochså lömska för traffiken !
              Konstaterar att rejäla somrar med ostvindar o rejäla vintrar med ost/nordostvindar är mitt önskemål ! Men jag har ju överlevt ändå :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0