Jaa, jag är intresserad av klimatet i nuet o bakåt i tiden !

  Jaa, med detta foto från dagens långa motionsrunda med drobbar, dobbar,dubbar ?, ställer jag följande fråga till dagens miljöpolitiker ! Hade världen varit bättre om inte ångkraft, kolkraft och motorkraft tagits fram ! Jaa, det var ju synd att vi kom fram till hjulet o propellern ochså ! Synd att inte miljöpolitikerna var med på den tiden !
         Vad jag ochså tänker på när domedagspredikningarna ständigt hörs utan facit på är hur människor levde förr i tiden ! Och vad egentligen lång tid är i klimathistorien ! O då tänks det på de människor som paddlade till Grönland ! På dom som tog sig från Sibirien till Grönland, före eller efter, ! På dom som tog sig från Grönland till Sydamerika via Nordamerika ! Jaa, det är ju väldigt lätt att sitta i koja o slott o ta ut elände i förskott !
 När det koms  till strandpromenaden togs detta foto av denna hängivne pimplare som trotsade vädrets makter !
 Det här en ögonblicksbild  från nuet ! Tagen från hemkomsten för nån timme sen ! Från balkongen ! Och snöandet övergick i regn ! Vindarna vred mot sydväst ! Ett sådant scenario har Världen varit med om förr ! Oavsett om det predikas om elände i framtiden utan facit ! Och i Sibirien fortsätter kylan o i Austaralien forsätter värmen ! Det har Världen varit med om förr ! O i Nordamerika är det fortsatt kallt ! O på Antarktis är det många minusgrader på höjderna ! Men på marken stiger värmen så här års ! När vi hade sommar i Sverige hade Mc murdo stn. -30 C ! När nu vi har vinter, oavsett regn eller snö, har Mc murdo stn - 6 C ! Inget nytt under solen ! Det är lika viktigt minst att ha kunskap om nuet o det som varit än att ta ut elände i förskott 50- 100 år framåt ! Och jag kommer väl aldrig kunna kolla upp om domedags predikningarna stämmer ! Jag vet bara att ozonhålet håller på att reparera sig självt ! Att  isarna i Arktis o Antarktis tagit sig 2014 ! O att isbjörnarna inte gått ner i antal de senaste 8 åren !  Och att Fn:s klimatpanel inte kunnat förklara en avstannade värmehöjning de sista 18 åren !
              Varför jag predikar själv ? Har med posivitet o livslust att göra !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0