Jaa, vilken bra runda ! Om än krävande !

       Jaa, det foto togs idag på väg mot hembygdsgården ! Vitt i jämförelse med fotot som visats på förra inlägget ! Från 2008 21/1 ! Jaa, idag fick man gå på asfalt i stan o snöigt underlag i t.ex. ett av skogsområdena
som det gicks i !
 Jaa, här fick man bita ihop o vara försiktig ! Väldigt glatta isfläckar, ej synliga under snön ! Men vad då ! Här gäller att våga för att se vackra vyer ! 
        Jaa, nu får vi se om det varslade mildvädret om 4-5 dagar slår in ! Men vädersajterna ändrar sig t.o.m. vid olika tider på dan om det skall målas rött eller blått på dagarna i mitt område ! Har det hängt upp sig med de datoriserade matematiska mallarna o annat ? Dom som är så säkra på hur vädret blir om 50-100 år ! 
        Jaa, när jag var ute o motionera träffa jag en man som på tv sett eller radio hört hur varmt det var på 1700-talet ! Och då hade tydligen dessa ord fallit ! Hur kunde det vara så varmt då när inga bilar fanns ! Det uttrycket vet jag ochså en annan som myntat ! :)
                  Är alltså intresserad om vädret som vetenskap ! Varför att det blir så o varför ! I nuet o dået ! Och vad är en lång tidsera på jorden ? Gäller det bara en generation bakåt eller framåt ? Och jag har förstått att det även kan vänta kallare väder i framtiden ! Oavsett vad matematiska datoriserade mallar säger utan facit ! Ibland stämmer ju inte ens prognosen för morgondagen !
             Det här ideliga negativiserande av vädert i förskott ! Tyvärr säljer ju det mest ! Människan verkar vara ganska destruktiv i sitt tänkande ! När det gäller att svälja elände i förskott ! Men som sagt alla forskare är det inte eniga ! Och om man filosoferar lite vad hade människan mest klarat extremvärme eller monsterkyla ? Numera bevingade ord i media ! Lagom väder ! Vad är det om man frågar runt ! O hur får man det ?
          Jag har levt 76 år med gifter o med mat i unga år o därefter som ansetts som diskutabel o äta idag !
                 O det där pratade vi pensionärer som spelar boule om nån dag för ett tag sen !
 Ja nu skall det det bli intressant att se om det är blåfärgat eller rödfärgat på vädersajterna och om dom är ense om det ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0