Tycker det är väldigt intressant !

 Att ta reda på saker o ting ! Läsa in mig på det ! Det kan ofta befria en ifrån att ta ut elände i förskott ! Därför har jag läst in mig på jordens klimathistoria, cyklerna utan bl.a. bilar " o annat otyg " ! Att ta reda på varför vädret varit eller är si eller så är ochså " ångestdämpande " ! Om jag har ångest ,nej  ! Det räcker med att man har bildbevis och minnen från vintrarna i Askersund sen 2006 till dags dato ! Detta bildbevis är från februari 2010 !
    Under denna period i Askersund har även myntats ordet monsterkyla i massmedia ! Eget minne skall försöka leta upp ett foto från åren 2009-2011 då jag en period gick på isarna på norra Vättern i -25 C och strålande solsken ! Det är ju ganska grundt utanför strandoromenaden ! Och  tror att jag gått vid långa eller korta tillfällen på isen varje vinter ! 
      Vad det ochså har lästs om är att under denna period på 9 år skrevs det om att snömängden i t.ex. Stockholm o Gävle någon vinter var större än på väldigt många år !
        Och med ålderns rätt så har man ju minnen av vintrar förr och nu ! Dom ifrågasätter jag inte !
           
Jaa, det har ju regnat o blåst mycket i natt !  Det målar jag inte den lede på väggen för ! Därför att detta beror på som jag sagt innan, på lågtryckenas  "fjantande " på norska havet mellan Island o nordnorge ! Och högtryck söder om oss ! O som det förstås ochså på polarjetströmmar ! Och det har ju funnits även högtryck, lågtryck,golfström, polarjetströmmar, sydpol, nordpol förr i tiden !
                Följande temperaturer rådde i morse ! Apropå högtryck, kall natt ! Bukarest -7 C, Sofia -5 , Rom + 3, Tessanoliki 0 , Ankara 0, Limassol + 7 C ! Och det har inte ändrat sig ang. fortsatt kallt på Grönland, i Sibirien o Nordamerika ! Som det brukar va ! Och i går uttalade sig väderkvinnan på svt följande ! Kan komma en meter snö i alperna i Schweiz och hon nämde ochså rysk kyla ! Apropå Sm i skidor i Ånnaboda ! 
               Sen har man en vädersajt som man kan se på som siar om resten av januari och hela februari !  Ordet snöfall kan man se ganska många ggr !
                Tänker aldrig måla den lede på väggen ang klimatet ! Kunskap är ett ord som bl.a hindrar detta ! Kunskap i nuet och ang, det som varit ! I en jords långa klimathistoria !
          Och jag kan avsluta med följande uppmätta grader ! Högsta temperatur i januari uppmätt i Sverige Allgunen 1973 + 12,4 C ! Lägsta uppmätta temperaturr i Sverige Karesuando 1999 - 49 C ! Källa Smhi ! Hur kunde det vara så varmt då o hur kunde det vara så kallt då ?
               Jaa, som sagt ! Kunskap kan ge mer ljus över vardagen i nuet  ! Och förstånd !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0