I morgon är det ju midsommar !

Och att veta det är ju inte alla förunnat ! Man tar allt så väldigt givet här i livet !  Är nöjd o tacksam över att fortfarande fatta detta ! Och med glädje ärar jag mina rötter o barnbarn och dom andra som sig bör !
 
 
 På hembygdsgården i Askersund vistas ju myskankan Kalle i sin fina inhägnad med damm ! Hans 2 fruar syntes ej till ! Ligger dom på ägg i det lilla huset som finns längre till vänster ? Eller har dom blivit ovänner o Kalle har kastat ut dom ? Och Kalle kan man kalla på !
 
 
 
Och då kommer han som ett skott ! Viftar på bakdelen ! Tror ni mig inte ! Besök Kalle o Hembygdsgården ! I Askersund ! Och sen upprepar han ideligen entusistiska  strupljud !
            
Jaa, så fort jag hör bl.a. det tyska språket så tas det kontakt med dessa människor ! Idag träffade jag ett gäng som var på väg upp mot Hembygdsgården ! Och  berättade var mina Tyska ahnen har bott på för platser i Tyskland ! Och då visade sig att en av dom bor i Halle an der Saale där min mors mormor föddes ! Med namnet Schmidt som flicka ! Oerhört vanligt namn i Tyskland , ju ! Men min mormors farmor föddes ju med namnet Bönner i staden Köln ! Detta namn känner inte några tyskar till som jag träffar ! Men det finns människor i Köln och andra orter i närheten som har detta efternamn ! Har jag kollat på i den tyska telefonkatalogen ! Men inte är det många människor i Tyskland eller familjer med detta efternamn ! Jaa, ö användes även i Tyskland ! Och namnet har inte ett dugg med bönder att göra ! Jaa, har ju funderat på det här med Elsass-Lothringen kontra Alcase- Lorraine ! 
       Namnet Geuken , Nederländskt blev ju Helena Scmidts efternamn ! Johannes Geuken föddes ju i Magdeburg, hans far i Amsterdam ! Och det namnet är ju spårats av mig till bl.a nordöstra Nederländerna ! Och det är ju lite mer att ta på ! Så det här namnet Bönner ! Skulle vara otroligt intressan att få reda på dess historia innan Köln-tiden !
 
  Midsommarafton ja, skall man få en riktig uppfattning om hur vädret blir ! Så rekommenderas att titta på radarbild i morgon bitti ! Prognoserna har vacklat fram och åter ! Just nu spås på en svensk, i mitt område , nordvind + 8 C och regn ! Vadå , har ju tak över huvet ! O en intressant inskolning av en mycket ung parakit !
 
 
Det här fotot togs för 2 timmar sen ! Och nu vid 14-tiden  regnar det mycket ! Så man hann in innan det mykna regnet kom ! Det här med eget ansvar i midsommar ! Det har man väl även på vägarna o för redlöst supande ! Och nu inväntar jag  Sveriges U-21:s lags match mot Italien ! Fotbolls- em i Tjeckien ! Sändning börjar kl 17 ! Sen får det bl.a tittas på radarbild i morgon bitti ! Som sagt det här med tak över huvet , är ganska mycket värt, det ochså ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0