Vacker musik i Bergakungens sal !

 
Igår, 21/6 var undertecknad o kompisen o  en av eldsjälarna för Garpa o Västerbys gruvor för ett ökande intresse o besök av dessa pärlor, Torsten, i en medeltida o senare miljö ! Garpa gruva var målet där en barockkonsert skulle framföras ! Och den genomfördes utan särskilt regnande men ett tag mullrande på håll ! Hade tur med vädret ! 
 
 
Och denna musik,  som var klippt o skuren för musik i denna miljö med sina bergiga väggar o minnen från fornstora dar ! Och den framfördes av skickliga musiker ! Albena Zaharleva på klaver, Lena Tivelind med, sång o Anna Nord på altblockflöjt ! Garpa gruva ja ! Garp betydde Tysk på medeltiden !  Och det går att läsa mer om Garpa o-Västerby gruvor på nätet !
 
 
 Prata om bergiga väggar ! Här har vi ett foto , taget igår !
 
 
Och här ett till foto ! Jaa, det är ungefär som Bergakungens sal här inne ! Och gruvbrytningen var ju naturligtvis under jord, ochså ! Det här med att slita ont o kämpa för tillvaron ! Kan man tänka på ! Fanns väl inget skyddsombud på den tiden ! Jag är mycket för att se bakåt i tiden ! Eftersom mina rötter kämpat för att överleva o ge mig ett liv ! Ett bra liv ! Efter mina omständigheter ! O många andras ! I hela Världen !
 
 
 O detta foto har jag fotograferat av från dagens Nerikes Allehanda ! Och det är taget av Veronica Svensson som gjorde reportage från denna konsert med barockmusik ! Och längst fram ser vi undertecknad o en av eldsjälarna i att få bl.a gruvorna Garpa o-Värterby gruva ännu mer kända ! Torsten då i mörk jacka ! O bakom oss sitter Askersunds kommuns kulturassistent Åsa Pitkänen ! Det är klart att kommunen ochså vill stötta detta projekt ! Att göra gruvorna till ett ännu större turistmål och att fortsätta med spelningar av musik från den lilla scenen , bl.a. 
          O tur med vädret hade vi, som sagt ! Åska mullrade på avstånd ! Men regnskurarna höll sig borta ! Carpe o Crea Diem oavsett " vad grannen hittar på " ! Och framtidstro kan man ha ! Är ingen som målar hm, hm, på väggen ! Nästa projekt för min del är inte ens 1 månad till ! 
 
 
O visst har han det bra pärlemorparakiten Totte ! Efter en vecka o lite till har han anpassat sig bra till sin nya miljö ! O det här är nästan hans favoritplats ! Och han kan lätt gå in i buren o sova o äta ! 
     Och nu hoppas man att det går att ta en motionsrunda innan " skurgumman " sätter igånga att ev mullra igen !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0