Vilken utsikt ! När rast togs längs strandpromenaden !

 
  Och när jag satt här ! Så smålogs det bl.a. åt löpsedel som setts innan i affären ! Och då  erinrade jag mig ett " samtal " via inlägg med metereolog för något år sen  ! Han var mycket irriterad över journalister som ofta ringde o ville ha uppgifter om kommande väder ! Flera dagar framåt, kortare o längre tid ,t.ex. nästa månads o sommarens väder ! Han svarade att jag vet inte ens med säkerhet hur vädret blir om en vecka ! Men det där har jag kunnat räkna ut sen innan ! Om braskande säljande rubriker ! Därför ställdes frågan till honom ! Till den som har större kunskaper än sensationssökande journalister !
 
Jaa, ikväll skall det ses 2 spännande ? matcher på tv ! Först på Malmö Redhawks match mot Leksand i kvalet till SHL ! Sen på matchen mellan Barcelona o Manchester City ! Där det avgörs vem som går vidare i Champions League ! Kul !
      Jaa, kolkraft ! O dess betydelse , hur man än vrider o vänder på det ! Det är inte så hemskt länge sen, 2 år nånting, jag läste i Epoch Times  Sverige att nära 1 200 nya kolkraftverk planeras över hela Världen enligt rapport ! Jaa, även nya kärnkraftverk ! Det är ochså ett tag sen jag läste om nått tillstånd som getts i USA om 2 nya ! 
          Och idag kan jag garantera att vindmöllorna i mitt närområde stod still ! Om dom nu inte kopplades till elintag med el från kolkraftverk :) Det är nämligen så att land inte så långt ifrån oss får importera kolkraftsel från annat land i närheten , när elen sinar !
         Sen kan man ju tänka på Kina som måste förse 1,3 miljarder människor med el ! Tror ni dom kan vara utan kolkraft eller kärnkraft ? Det är lätt för ett 9,5 miljonersland o peka finger mot andra ! Inte bara Kina ! Gå in o ta reda på vilket energisslag som mest användes i många andra länder ! Och det finns nått som heter omställningar o välfärd ! Som bl.a kolkraften varit med att bygga upp !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0