Det känns så bra !

Att ta in den musiken som går under min beteckning  Världsmusik ! Svensk musik ingår ju ochså i den ! Som Abba mm. kända grupper o sångare o sångerskor ! Men ber inte om ursäkt för att t.ex. Grekisk musik o annan musik från Balkan med Romska inslag t.ex. är en ännu större krydda i mitt liv, som även  den Ryska folkmusiken ! Som även den t.ex. har mycket Romska inslag !
       Rytmerna går in hos mig liksom dom vackra tonerna i både dur o moll ! Romerna vandrade ju för länge sen enligt vad man tror ända nerifrån Indien ! Det får man ochså tänka på i sammanhanget liksom det här med den Bysantinska touchen ! Sen kan man även fundera på Klezmer musik med Jiddish text ! Som då ochså har Tyska ord bl.a. o Hebreiska  ! Som sägs vara en av föregångarna till Jazzmusiken !
 
        En sajt som jag upptäckt heter Världsmusik .se. ! O där kan man t.ex. titta på Grekisk musik ! Grekland är ett musikaliskt land som det sägs ! Håller jag fullständigt med om ! Som jag sagt innan ! Den Grekiska folkmusiken sägs härstamma från den musik som spelades i det antika Grekland ! Och som sagt landet vimlar av olika existeranade  musikgenrer och musikstilar ! På  öarna o i städerna bl.a. 
 
          Allt det här går att läsa på Världsmusik.se ! Men  har kommit underfund att jag  lyssnar mycket på musikstilar som Rebetiko, Laika o Etheknó ! O det är musik som utvecklats på 1900-talet ! Men touchen från Bortre Orienten,bl.a. känns igen  ! Tycker jag ! Och även Kina o Persien bl.a lär ha lämnat spår efter sig !
 
               Var och en som är intresserad får gå in o läsa mer på nätet ! Jaa, just nu hör jag glidningar i en Grekisk kvinnlig artists sång som kan höras långt längre ner i Världen !
 
            Jaa, rytmerna går in i mitt blod på ett fantastiskt sätt ! Och det tar jag tacksamt emot !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0