Fredag igen ! Men på jobbet längta man mer efter ledig helg , än nu !

 Ja, och sen jobba ju en annan från början på jobbet ! Varannan helg o sen var tredje ! Och människor har helg o nattjobb nu ochså !
         
I dag har jag inte själv tagit några vackra bilder ! Men andra har skickats till mig ! T.ex.från Marion Spekker via Jena C ! Håll till godo ! Och tror Marion är från Tyskland !
              Idag efter motionen är det städning och nu lyssnandet på musik som gäller ! Och i detta fallet på Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra ! Jaa, Djelem, Djelem tycker jag t.ex.mycket om !
            Oavsett vem jag pratar med så är rasism, smygande o dold , det värsta jag vet ! O då är man väl inte populär om man har bl.a. denna musiksmak ! O sen är det inte bara Judar o Romer som råkar ut för rasism eller har gjort ! Tyvärr ! 
        Lite klargörande ! Tycker ju om musik t.ex. från Östeuropa o Balkan ! Nu skall vi klargöra en del ! Romer, Romska musiker har till del  präglat musiken i stora delar av Europa t.ex. Inte bara på Balkan o i Östeuropa !
           Även musiken o danserna i Spanien o Portugal t.ex. ! Och Gipsy Kings är Franska medborgare ! Födda i Arles !  O Romerna är ju komna långt bortifrån en gång i tiden ! Från Indien sägs det ! Då kan man tänka på det när dom vandra uppför i Världen ! För länge länge sen ! Och dom var är mycket duktiga sångare o musiker ! O hade som sagt sina danser ! Flamenco kan vi tänka på i sammanhanget !
       Klezmer musik ! Har jag skrivit om innan ! Men dom sjungs oftast på Jiddish ! En blandning av Tyska o Hebreiska ! Som blivit till i Europa på 17-1800 talet  ! Östeuropa är ju ursprunget ändå ! Och vi kan ju tänka på varifrån Judarna kom !
 
             Och som sagt i Grekisk  musik t.ex. finns romska influenser ! Jaa, på hela Balkan ! Går igen i musik o danser !
               Jaa, jag njuter så av den här musiken ! Har påpekat det innan ! O inte har det plötsligt blivit så ! Icke ! Och jag är mycket tacksam över att ta in denna musik ! Jaa, tycker mycket om den här musiken ! Från Östeuropa o Balkan ! O klezmer musik ! Ja Barcelona Gipsy Klezmer orchestra ! O nån avfälling kommer jag aldrig att känna mig som ! Världen är mycket större än Sverige ! 
 
 Jaa, ibland tittar jag på min kära mamma ! O kommer på att mycket kan vara dolt i ens gener !
 
             Och jag tänker varken skämmas över mig själv o annat ! Känner att det levs ett rikt liv där jag är rik på annat än utom pengar ! Går runt ! Och som sagt vem vet vad man har för smaker i sina gener !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0