Det har man väl rätt att få göra ! Att få glädja sig oavsett !

I vissheten om att mänskligheten alltid varit o är på gott och ont ! Och vilka länder kan slå sig för bröstet när man studerar Mänsklighetens historia och deras Mänskliga o Omänskliga tillkortakommanden ! Och i början på 1800-talet var det 1 miljard människor på Jorden , nu är det över 7 miljarder ! Hur kan det ha blivit så många efter alla pester, vulkanutbrott, jordbävningar , orkaner, vattensänkningar o vattenhöjningar o grymma Världskrig bl.a.
 
     Jag för mn del gläder mig som vanligt även över helgen som kommer ! I kväll börjar på Spåret ! Sen lördag o söndag kan man motionera i soffan o se på längdskidåkning från Bruksvallarna, V-75, Premier League, El Clasico, mm. Kanske även Italiensk fotboll ?
 
                   Jaa, det här med om Världen blir, blivit bättre eller sämre när antalet människor ökat ! Och Mänskligheten har ju ökat p.g.a. positiva saker ! Sjukdomar bekämpas Bättre , många har fått bättre välfärd, fler barn går i skolan o.s.v o .o.s.v
         Jaa, nu ställs ju saker o ting på sin spets ! Det utropas värmeökning o nedläggning av kolkraft o Kärnkraft ! I det fallet tänker jag på Indien o Kina som alla vill skall göra sig av med kolkraft o kärnkraft ! Och hur mycket utgifter det leder till när där bor 2,5 miljarder människor där ! Det är lätt för en del av oss i Sverige o peka finger mot dessa länder ! O det finns många andra länder som är beroende av kolkraft o kärnkraft ! Bl.a. finns dom som pekar finger mot andra som kastar sten i glashuset !
 
Jaa, från 1880  räknas ju medeltemperaturen i Sverige o Världen ! 1934 var det 0,15 grader kallare i Sverige än 2014 ! 1880 var det 0,8 C kallare i Världen än 2014 ! Det här med att vända på myntet o räkna i minusgrader !
 
             Jag tänker o konstaterar hur mycket jag vill ! Och det gör att man kan även glädja sig åt det lilla förutom den stora glädjen med barn o barnbarn ! Och tänker aldrig göra mig till åtlöje för att jag kan njuta av sport , Världsmusik o Vackra bilder ! Mitt i Mänsklighetens historia ! Som ständigt överlever även det onda !
 
                    Nu skall jag återigen ochså njuta av en fin helg ! I Spänningens o Entusiasmens anda , oavsett om grannen är godare eller ondare än jag är ! Ha en bra helg ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0