Inga egna foton idag ! Utom ett från 2010 !

 
Men det här fotot visar jag gärna ! Jaa, det är från Carpahtian Garden Romania ! 
    Såg ju inte så mycket av matchen mellan Bayern München o Arsenal igår ! Men såg en del av andra halvlek . Vilken utskåpning ! Vilket spel av Bayern M, 5-1 !
 
       Jaa igår var man ju o åt 3 rätter på Kinakrog ! Vi var ett glatt gäng som gillar hästsport o eventuella vinster ! Och bl.a. så träffa jag svågern Hasse ! Och vi hade roligt åt hans kommentar som löd... inte trodde jag Martin hade åldrats så ! Jaa, Martin är ju en av  mina söner ! Sen fick jag skjuss hem av Tommy Hahn , han som står för det !
 
Och idag har jag gått i det råkalla vädret med lite regnstänk till hamnen fram och åter ! Med handling på hemvägen !
 
       Idag skall vi ta lite om vädret, klimatet Minnet är ibland kort ! När värmefixeringen slår till !
SMHI: Vintern 2010-2011 . För andra året i rad har det varit en ovanligt kall vinter i Sverige ! 
 
 Har ju pratat innan om t.ex. hur Stockholm o Gävle hade det nått av dom åren med snön o kylan ! Och även isarna frös till duktigt dom vintrarna !
 
Jaa, det här med snötillgång ! Detta är ett foto från Askersund taget i början av 2010 ! Jaa, är så glad över mina bildbevis !
  Och detta läste jag idag på en sajt som ochså vänder på myntet o som jag refererar till på t.ex Twitter !
           Satellitmätningar håller inte med om att det finns nån statistisk signifikativ värmeökning de sista 18 åren !
          Jaa, fotsatt minimal uvstrålning i t.ex. Sverige ! Jaa, det här med ozonhålets reparation , de växande isarna i Arktis o Antarktis , de senaste åren ! Som rapporter kommit om !
 
                               Vi som är pålästa utan att vara värmefixerade vet att det funnits perioder med kyla o värme under miljontals år i Världen ! Värmen på vikingatiden t.ex. eller perioder innan dess ! Och sen pratas det mycket om att vattnet stiger ! Men det här att marknivån sjunker pratas det om ochså , hörde jag av en man jag träffa idag !
            Min tes baserar jag på en insatt man i frågan ! Högtryck, lågtryck , strömmar, solfläckar, magnetstormar mm ! Bestämmer klimatet ! Det här med högtrycks o lågtrycks vandringar o lägen !  Har ni inte läst om det här blockerannde högtrycket över Azorerna !
 
      Som sagt ! 2015-01-10 läste jag följande på DN.se  Rekordkyla i USA ! Arktisk kyla håller delar av östra och centrala Usa , liksom Kanada, i ett järngrepp ! Klimatrekorden ryker i Nordöstra USA o Kanada ! Frostsprängningar ger smällar så karftiga att de upplevs som skalv ! Köldrekord  har satts på en rad orter o snöbyar förekommer ända ned till Jacksonville i Florida ! O skolor o flyg var illa utsatta ! Och källan var AFP ! J                       Jaa, det här med högtryck o lågtryck vilka länder får i år känning av eventuellt kalluftsutbrott !
 
          Och följande lästes på svd.se 2014-9-10 ! Ozonlagret på väg att repareras ! Kan skydda miljontals människor från hudcancer ! Enligt WMO !
                Jaa, mitt i alla eländesförklaringar om klimatet när nästa sekel anländer UTAN FACIT kan det vara bra med positiva uppgifter ! Dessutom så lever väl inte "domedagsprofeterna" vid den tidpunkten o får uppleva om deras sianden stämde ! Har ochså läst om att en ny istid kan börja om 50 år !
       
           
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0