Så här på kvällskvisten !

 
    Jaa, det blev lite senare i går kväll ! Vindarna ven o Gorm gormade sig ! Men mycket tänt i lägenheterna o nästan inga bilar på genomfarten i min närhet ! Joodå Österlen hade klass 2 varning ! O Dansken pratade om orkanbyar ! Och många blev utan ström ! Men inte jag o husen i närheten, iallafall !
         Men både jag och min son Peter som 1967 var 5 år och undertecknad 29 kommer ihåg oktoberstormen det året ! Och när familjen stod i tv-rummet o såg avblåst tak röra sig längs gatan mot rummet ! Jaa, det var nog högre sekundmeter på den stormen !?
           
          Men i morse var det inte så blåsigt  längre och jag tog följande foto via fönster i vardagsrummet ! Lägg gärna märke till den lilla vita pricken ! Det är månen ! Ochså en viktig planet för oss på jorden ! Det här med dragningskraften ! 
 
 
 
Följande foto togs ochså på insidan av en ruta ! Jaa, blå himmel med lite moln vid horisonten ej synligt på fotot ! Jaa, det här med solens betydelse oavsett ! Även ovan molnen o ljus som mörker ! Är  inte solen det viktigaste som vi har för  klimatet ! Eller det är så självklart ?
 Jaa, nu har klimatmötet inletts ! Och jordens undergång predikas ! Jaa, kolkraften är fortfarande den största elenergigivaren ! Inte bara i länderna Kina eller Indien ! Vi har andra länder att räkna upp ! Och att reducera kolkraften är naturligtvis inget fel ! Men det här med kärnkraften ! Som inga växthusgaser släpper ut ! Några olyckor har ju skett i Världen men att lägga ner den ochså ? Skulle vilja prata med president Obama som för några år sen gav tillstånd att bygga 2 nya kärnkraftverk ! Hur mycket kommer kärnkraften att diskuteras på klimatmötet ! Är alla överens om att lägga ner den ! ? ! Frankrikes elenegibehov täcks till 60 % av kärnkraft! Har aldrig hört talas om nån olycka där ! Jaa, låter bli att räkna upp dom länder som är beroende av bl.a kolkraft ! Några finns i närheten av Östersjön t.ex. ! Tyskland ja, och kärnkraftden och import från Polen när inte elen räcker till ! Läste jag om för  något några år sen. även om protesterna mot vindkraftverk i vacker rnatur !
        Klimatet ja ! Intressant kan vara att veta att för 8000 år sen smälte de flesta glaciärer i fjällen o alperna för att sedan återkomma igen ! Vidare enligt vad man kommit fram till var det varmare på vikingatiden än idag  ! Torde knappast varit t.ex. några kolkraftverk, flyg, bilar på den tiden ! Hur man kom fram till det? Det här med för 8000 år sen ! Rester av ädellövskog har hittats i  dalgångarna i södra delen av den skandinaviska fjällkedjan ! Med dagen teknik går tydligen detta att upptäcka ! Tror hellre på det än matematiska datoriserade mallar som räknar ut framtidens väder !
 
          Och snö finns det fortfarande så det räckte i både Ruka,och på höjderna i Aspen o St Louise ! Och i det sammanhanget vill jag gratulera bl.a Stina Nilsson o Ida Ingemansdotter och Frida Hansdotter till fina insatser i spåren på längden o nerför !
           Och för inte så många minuter sen såg jag den bästa antikrundan enligt min mening, den Engelska !
 Och idag har jag pratat med Peter o Franke i telefon ! Och även med Martin som stannade till och lät mig åka bil till nära hemmet med dagens första inköp för.veckan ! Och imorgon skall man börja skrapa advents kalender ! Skall vi satsa på en resa till Tyskland , Israel o en båttur på floden Volga t.ex. ! Drömmar ! Det har man kanske när man trivs ! Beroende på att man inte står o faller med dom !
 
  Och i morgon skall det köras till stadens tipp ! Överblivet från snickrande o målande innan det flyttades in i denna trivsamma lägenhet !
 
 
 

Kommentarer
Postat av: RandyHAP

If you’re upset about your weight and want to lose a little more, get this…

An overweight mother with pre-diabetes has just SHOCKED the medical
community by losing an unheard of 22lbs pounds in just 13 days…

....Without starving herself, she lost a total of 37lbs in the first month!
[url=http://webbyt.co/weightloss]-> CLICK HERE to see her Transformation Pics![/url]

...Even without exercising, she went on to burn off 84lbs (almost a pound a day)
and eliminated any sign of diabetes or any other life-ending diseases.

And the amazing thing is…

All she did was this D.I.Y. “carb-pairing” trick that reconditions your 3 female
weight-loss hormones to drastically accelerate fat-burning while still eating the
foods you love.

Check it out for yourself…

[url=http://webbyt.co/weightloss]“Carb-Pairing” Melts Away 37 Pounds in Just 20 Days (WOMEN ONLY)[/url]

Enjoy!

2019-08-29 @ 16:51:37
URL: http://webbyt.co/weightloss

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0