Joo då,, det är bara bra !

           Spatserar på helgerna o motionerar på vardagarna ! Foto taget efter spatserande igår !
 
Joo, jag vet hur eländigt det är i Världen ! Och även perioder innan har varit eländesbasserade !  Sen urminnes tider ! Både  när det gäller grymheter, krig, naturkatastrofer, pester mm. Märkligt att det har kunnat bli över 7 miljarder människor ! Det har ni väl läst om att halva Europa blev utrotat av pesten på medeltiden var det väl ! 
Jaa, våra rötter o gener led säkert lika mycket förr av allt möjligt ! Så till den milda grad att en del utvandrade på 1800-talet ! 
 
  Det här med media ! Har mänskligheten nånsin blivit matad av så mycket elände , dag för dag .Jaa, död o förintelse var säkert ett inslag i vardagen förr i tiden ! Utan att braskande rubriker ständigt utbasunerades !
 
 
 
Jaa, ganska nära min nya lägenhet ligger i anslutning till idrottsplatsen en byggnad med stor o små simbassänger, kafeteria o bowlinghall ! Jaa, och det var lika fint där inne som som innan ! Jaa, naturligtvis finns det  ochså bastu i anslutning ! Och som sagt bakom byggnaden finns fotbollsplan med löparbanor !
 
 
                     Jaa, sen vandrade man västerut ! Och tog detta foto ! O en bit till !
 
 
 
Och lite längre fram togs detta foto mot norr  ! Jaa, strålande sol var det under rundan ! Jaa nu får vi se vad rundan går i morgon ! Finns många att välja på runt och i staden o längs kusten !
 
 
                     Och här är det inte långt till porten som leder till min nya lägenhet ! 
 
 
 Jaa, det är klart Totte  parakit skall var med  på bild ! Det är en rolig gynnare o buspojke, Totte. Ett säkert lika kul sällskap som akvariefiskar, kaniner, vitar råttor hamstrar , boaormar t.ex. ! :) Och hirskolvar gillar dom här fåglarna ! Köpte jag på hemvägen i zoo-affären ! Och inte heller långt ifrån där jag bor ligger en bensinmack med matvaror ! Bra att ha på nära håll om vädret är  dåligt . 
 
 
 
Jaa, Väldscupen i Alpint inleddes i Sölden i Österrike i helgen med storslalom ! Och föret o snötillgången var det inget  fel på ! På alphöjderna, som synes ! Och som jag förstod så kommer nästa tävlingsomgång i mitten på november ! Jaa, vem tycker ochså inte om att titta på skidor , både på tvären o på längden o i luften ! Skridskoåkning är ju numera på dekis i Sverige !  Jaa, o även backhoppning !
 
O Nu ligger Arsenal tvåa i tabellen ! På samma poäng som Manchester C som leder ! Och min son Martin o barnbarnet Viktor har i helgen varit i Liverpool o sett matchen mellan Liverpool o Southhampton ! Jaa, den såg jag ochså delar av på TV ! 1-1 blev det ! Men matchen mellan Manchester United o Manchester City
 var en tråkigare tillställning att se ! 0-0  sluta den matchen ! Och om Torsten o Rolf o nån annan från deras område i Närke läser detta ! Hoppas allt är bra med er ! Liksom andra läsare av bloggen !
           Jaa, das var alles für heute ! Und ich hoffe das Menschen von Deutschland , Schweiz und Osterreich auch  ess gut haben ! Varum ? Ich denke an mein grossmutters ahnen ! O övar mig ibland att skriva på tyska !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0