God morgon ! Joo då, så ligger det till ! Tycker jag !

Jag har alltid vurmat för minoriteter som utsätts för rasism ! T.ex. Judar, Romer/ resandefolket, Samer o Valloner ! Drog upp det här, för flera år sen,med rasbiologiska institutet i Sverige som bildades via riksdagen 1925 ! Och såg detta på en sida från Samerna ! På datan ! Och  behöver bara titta t.ex. på min mors utseende som barn o senare vuxen  för att bli ordentligt upprörd över detta kränkande beslut ! Det var då det säger en del ! Dom som tycker så kan ju även titta efter när tvångssteriliseringarna upphörde i Sverige ! Och man kan ochså tänka på det här när full religionsfrihet infördes i Sverige ! Då man inte enl. lag var tvungen att bli medlem i den Svenska statskyrkan , för att få bli svensk medborgare !
 
        Jodå ! Vem tycker inte illa om extrema religiösa o politiska rörelser ! Som finns i olika länder ! Jaa, det är jag ochså ,stor Israelvän ! Landet som ofta är en slagpåse i vissa kretsar ! Och som blivit anfallet en del  gånger !  Jaa, sista gången det hände var det väl Isrels flygvapen som rädda landet från undergång . Och numera skjuts ju raketer  utan förvarning mot landet ! I Men i Israel finns det ochså en minoritet religiösa fanatiker ! Tyvärr !
 
 Syrien ja ! Fakta sen den Arabiska våren som utropades bl.a. av massmedia år 2011  Innevånare då ca 23 miljoner, källa Sohr ! På flykt idag 2015 ca 12 miljoner ! Källa Amnesty ! Omkomna till följd av kriget numera på 3 fronter, Isis, revolutionärer o regeringstrupper , 300 000 innevånare ! Källa Sohr .
           Och i följande länder finns 95 % av flyktingarna ! Turkiet, Libanon,Egypten, Jordanien o Irak ! Källa Amnesty ! Och dessa länder , hur har dom det med resurserna ?
 
            Rasism ! Kan även drabba majoriteter ! Där man drar alla över en kam ! Och en annan har erfarenhet av att prata med flyktingar ! Både på strandpromenaden o i en Kyrka ! Jaa, den erfarenheten skulle många ha som sitter i sina ombonade hem o drar alla över en kam ! O sprider ännu mera hat omkring sig !
 
         Och nu blir det motion ! I morse var det+ 6 C . Men solen lyste ! Och många människor i världen kan inte gå ut o motionera i fin natur ! Beroende på t.ex. sen urminnes tider att kulor visslar över huvudet på dom och att svåra oväder drabbar dom ! Inget nytt på denna planet !
 
           
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0